Spectaculaire opening nieuwbouw SILS markeert nieuwe mijlpaal

Een hoge opkomst en een spectaculaire openingsshow: op donderdag 26 september opende SILS haar nieuwbouw officieel voor al haar opdrachtgevers, toeleveranciers en overige relaties. Een markante mijlpaal in de lange geschiedenis van SILS, met binnen- en buitenlandse gasten. Of, zoals managing director Willem-Jan Cramer het verwoordde:

Na ontvangst van de gasten, waaronder zelfs relaties uit Cyprus, Aruba en Curaçao, in een speciale feesttent, heette Willem-Jan Cramer alle genodigden van harte welkom. Hij sprak zijn waardering en trots uit voor de hoge opkomst en memoreerde kort de historie van SILS en de ontwikkeling tot wat SILS nu is: een integrale logistieke dienstverlener met een gloednieuwe uitbreiding van het warehouse met in totaal bijna 10.000 m2. Hierdoor heeft SILS haar twee externe warehouses volledig kunnen centraliseren in het nieuwe Logistic Center in Apeldoorn én kan SILS beantwoorden aan haar enorme groei van de laatste jaren. Sterker nog: de vele nieuwe meters zijn inmiddels nagenoeg allemaal in gebruik! Willem-Jan benadrukte dat groei nooit een doel is geweest van SILS, maar een logisch resultaat van de strategie van SILS om haar klanten logistiek maximaal en geïntegreerd te ontzorgen.

Méér meters, méér medewerkers en méér management

In zijn speech besteedde Willem-Jan Cramer niet alleen aandacht aan de groei in meters, maar ook aan de recente groei in zowel medewerkers als management. Een resultaat van nieuw beleid op het gebied van employer branding waarmee SILS gericht focust op het vinden én binden van medewerkers. Dit heeft recent eveneens geresulteerd in de aanstelling van twee zeer ervaren professionals van buitenaf: een nieuwe directeur finance en een nieuwe directeur warehouse operations. Kortom, met méér meters, méér medewerkers en méér management is SILS klaar voor de volgende logistieke mijlpaal, een stevig fundament voor verdere groei.

Felicitaties van wethouder Mark Sandmann

Vervolgens kreeg genodigde wethouder Mark Sandmann het woord. Namens het Apeldoornse college van B&W feliciteerde hij SILS met deze bijzondere uitbreiding op bedrijventerrein de Ecofactorij. Mark Sandmann schetste SILS en haar nieuwbouw als een duurzame aanwinst voor de Ecofactorij en een grote en gewaardeerde werkgever voor inmiddels bijna 100 medewerkers in Apeldoorn.

Veelzijdig vermaak

Na de speech verplaatsten alle genodigden zich van de feesttent naar de feitelijke nieuwbouw voor een meer dan spectaculaire trial show. Alex van den Broek, 11 keer Trial Kampioen, haalde op een circuit met enorme hoogteverschillen ín de nieuwe hal gedurfde capriolen uit op zijn motor. Met complete beheersing van zowel gas als rem vermaakte hij alle gasten als een gemotoriseerde acrobaat. Na de show kreeg Paul Toes het woord. Deze paralympische rolstoelbasketballer motiveerde de muisstille luisteraars met een indringende maar ook luchtig gebrachte boodschap: hoe zwaar het ook tegenzit; probeer je beperkingen te overwinnen en vooral: zeg ook eens ja op dingen waar je anders nee tegen zegt. En toen? Tijd voor een hapje en drankje, livemuziek en een spectaculaire afsluiting met trial kampioen Alex van den Broek die terugkeerde met zijn motoracrobatiek op een onwerkelijk hoge schans. Kortom, de feestelijke opening van SILS was veelzijdig, drukbezocht, spannend en sfeervol. En nu: terug naar ons werk voor uw logistieke ontzorging!