Customs

Jouw partner voor strategisch douanemanagement

Onze douanevertegenwoordigers adviseren je graag over jouw douaneplanning en douanemanagement. Ze geven je daarnaast douaneadvies op alle voorkomende gebieden en adviseren ook bij eventuele geschillen of problemen op het gebied van douanezaken. Vele bedrijven maken inmiddels al gebruik van onze douaneregelingen.  Onze douanevertegenwoordigers vallen weliswaar onder SILS, maar opereren 100% zelfstandig en onafhankelijk. Je kunt jouw douanezaken dus probleemloos in onze handen leggen, ook zonder gebruik te maken van onze andere diensten.

De voordelen in het kort:

  • Wij verzorgen de gehele documentenstroom.
  • SILS is AEO-gecertificeerd.
  • Wij geven ook advies bij eventuele geschillen of problemen.
  • Maak kennis met ons via de SILS Douane Scan.

SILS Customs support:
grenzeloos managementadvies

Invoerrechten, landbouwheffingen en btw vormen cruciale factoren voor een internationaal opererende onderneming en kunnen een grote financiële impact hebben op jouw organisatie. Begin je met het importeren en/of exporteren van goederen? Dan moeten je bedrijfsprocessen worden aangepast. Met onze kennis en ervaring helpen en ondersteunen wij je bij een goede aanpak van deze aanpassingen. Onze douane-expediteurs adviseren je graag over al jouw customs werkzaamheden. Loop je tegen een geschil of probleem aan? Ook dan helpen wij je snel weer op weg!

 

Wij verzorgen de gehele documentenstroom

Onze gediplomeerde declaranten verzorgen alle voorkomende douanedocumenten voor jouw import en export, zoals T1-, T2-, T2L-, CvO-, EUR1- en ATR-documenten. Maar ook voor goederen die tijdelijk naar het buitenland gaan, zoals beursmateriaal en materiaal voor tentoonstellingen, regelen wij de benodigde documenten. Wij verzorgen de volledige documentenstroom. Ook bij het aanvragen van douanevergunningen bij ambassades, de Centrale Dienst voor In- en Uitvoer, Kamer van Koophandel en andere overheden. Eveneens kunnen we veterinaire documenten (GDB) opmaken en indienen bij de NVWA voor de import van levensmiddelen, dieren en producten van dierlijke oorsprong. Tot slot kunnen wij ook biologische certificaten afhandelen, waaronder via traces. Zo kun jij onbelemmerd internationaal zaken doen.

Wij zijn AEO-gecertificeerd

Niet voor niets ontvingen wij bij SILS Customs als eerste van 19 bedrijven in Nederland het AEO-certificaat! Om de status van Authorised Economic Operator te krijgen, voldoen we aan een aantal criteria, zoals onze staat van dienst, een deugdelijke administratie en vakbekwaamheid. Deze criteria zijn gebaseerd op het Communautair douanewetboek en de bijpassende toepassingsverordeningen.

Benieuwd naar Customs van SILS?

Ben je benieuwd wat SILS voor jouw customs kan betekenen? Wij doen graag samen met jou de SILS Douane Scan.