PVH Europe

PVH is een van ’s werelds grootste en meest bewonderde modebedrijven. Actief in meer dan 40 landen met iconische merken zoals Calvin Klein en TOMMY HILFIGER.

Vraagstuk klant

Onze afdeling Store Development is verantwoordelijk voor de oplevering van nieuwe stores of refits van bestaande winkels, in (voornamelijk) de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Dit kunnen zowel eigen stores zijn, als franchise organisaties.

De afdeling Windows is voor Europa verantwoordelijk voor de realisatie van de concepten van de etalagematerialen en de belevering aan de stores.

 

Beide afdelingen vragen om echte “project logistiek”. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan de doorlooptijd en (exacte) afleverdatum, soms in moeilijk bereikbare winkelgebieden of shopping malls. Extra complicerende factor kunnen de afwijkende maten zijn (odd-sized).

De SILS oplossing

Een dedicated cross-dock operatie. Normaal gesproken slaan wij binnenkomende goederen op in ons warehouse. Vanuit die voorraad verzorgen wij de orderpicking en distributie naar de (eind) klant.

Bij een cross-dock zending wordt een artikel niet op voorraad genomen, maar verlaat deze min of meer direct weer ons warehouse. Voor PVH Europe betekent dit dat wij  per project goederen aangeleverd krijgen vanuit verschillende leveranciers. De goederen worden bij ontvangst uitvoering gecontroleerd en worden op winkelniveau geconsolideerd en binnen een bepaalde deadline verstuurd naar een retailadres.

 

 

Complexe projectlogistiek als deze vraagt om een specifieke aanpak. Een aantal dedicated Account Representatives managet de planning van ieder project, monitort de voortgang en stuurt bij, daar waar nodig. Vanzelfsprekend in nauw overleg met onze contactpersonen bij PVH.

Ook in het warehouse werkt een dedicated aantal warehouse employees aan deze projecten.