Logistics

RMA Proces

Het is praktisch om voorafgaande aan het retour ontvangen van een zending te weten waarom een product wordt geretourneerd. In de praktijk maakt het verschil of er een nieuw product wordt geretourneerd, dat opnieuw kan worden verzonden aan een andere klant, of dat er een kapot of beschadigd product wordt geretourneerd. Uiteindelijk is er in beide situaties een andere afhandeling gewenst. Bij SILS weten we daarom graag al vooraf waarom een product wordt geretourneerd, zodat wij hier effectief op in kunnen spelen.

Return Material Authorization proces

SILS maakt gebruik van een gestandaardiseerd RMA proces, ook wel een Return Material Authorization proces genoemd. We kennen daarnaast ook de Nederlandse term “Retourneren Met Autorisatie” voor dit proces binnen de retourlogistiek. Door de retourstromen professioneel en efficiënt voor onze klanten te managen, in een gestructureerd retourproces, worden de retour gestuurde goederen snel verwerkt en worden de retourkosten hierdoor zo laag mogelijk gehouden. Een goed georganiseerd RMA proces helpt dus kosten te besparen en goederen snel weer beschikbaar te maken in de voorraad.

Wanneer een product wordt geretourneerd, dan moeten er opnieuw stappen worden ondernomen met dit product. Welke stappen dit zijn is afhankelijk van het product, maar uiteraard ook van de reden van retourneren. De vervolgstappen zijn uiteraard anders wanneer een kapot product wordt geretourneerd dan wanneer er bijvoorbeeld een nieuw product wordt geretourneerd.

Welke fysieke taken kunnen wij voor je uitvoeren?

Binnen het retourproces kunnen diverse fysieke taken worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan testen, inspecteren en sorteren, maar ook aan het opnieuw verpakken van producten of het repareren van artikelen. Deze fysieke taken kunnen wij voor je uitvoeren.

Daarnaast kunnen we ook zorgen voor het terug op voorraad nemen van producten (back to stock) en voor het vernietigen van producten wanneer dit wenselijk is. Door deze fysieke taken voor onze opdrachtgevers uit te voeren, kunnen we een zeer complete dienstverlening aanbieden waarbij wij jou als klant volledig ontzorgen. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere efficiëntie, korte verwerkingstijden en een aantrekkelijke kostenbesparing.

Onze diensten