Customs

GDB Aangifte

GDB aangifte

De GDB aangifte is een noodzakelijke aangifte bij het importeren van goederen die als veterinair worden aangemerkt. Hierbij kan op de eerste plaats worden gedacht aan levende dieren, maar daarnaast ook aan dierlijke producten. GDB staat voor Gemeenschappelijk Document van Binnenkomst. De GDB aangifte dient te worden gedaan voor alle soorten veterinaire producten die worden geïmporteerd, waaronder mest(korrels), zuivel en producten waarin zuivel is verwerkt, honing, vis(producten), eieren en pluimveevlees. Deze GDB aangifte wordt vanuit de Europese verordening geregeld en dient direct bij aankomst in de Europese Unie te worden gedaan.

Het belang van de GDB aangifte

De GDB aangifte is een veterinaire aangifte en dat betekent eigenlijk direct dat er nauwkeurig en aandachtig gehandeld wordt. De procedures moeten niet alleen efficiënt en vlot verlopen, maar deze moeten ook foutloos verlopen. In Nederland is het de Voedsel- en Warenautoriteit die verantwoordelijk is voor het keuren van de producten bij aankomst in de Europese Unie. Deze partij neemt ook de aangifte in behandeling. Een GDB aangifte kan in bepaalde gevallen niet in behandeling worden genomen als er geen origineel gezondheidscertificaat aanwezig is. Ook dit is dus zeker een belangrijk punt van aandacht.

Ondersteuning bij het doen van de GDB aangifte

Bij het importeren en exporteren van goederen komt vaak al veel regelwerk kijken. Alle documenten moeten op orde zijn om vertragingen en andere problemen te voorkomen. Het spreekt voor zich dat de eisen nog iets hoger liggen bij de import van veterinaire goederen, waar ook levende dieren onder vallen. De goederen moeten aan belangrijke vereisten voldoen en het is verplicht om direct bij aankomst in de Europese Unie een GDB aangifte te doen. SILS staat uiteraard voor jou klaar om alles goed te regelen. Wij bieden alle nodige services en adviezen om zeker te stellen dat je niet voor problemen komt te staan. Wil jij meer weten over de GDB aangifte? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Onze diensten