Customs

BTW verlegd

Btw verlegd

Wanneer je goederen van buiten de EU invoert in het vrije verkeer van de Europese Unie, dan is het noodzakelijk om douanerechten te betalen. Dit zijn heffingen die op de goederen van toepassing kunnen zijn, zoals invoerrecht, accijns, landbouwheffing, antidumping en btw. Bij de invoer kan de btw zorgen voor een beperking op jouw liquiditeit. Hiervoor is een speciale verleggingsregeling van kracht, waarbij de btw wordt verlegd van de leverancier naar de afnemer. Dit betekent dat de btw niet wordt vermeld op de factuur, maar dat er in plaats daarvan op de factuur ‘btw verlegd’ wordt aangeduid. Bij het verleggen van de btw is het ook verplicht om extra informatie in de factuur op te nemen, zoals de vergoeding per btw-tarief en het btw-identificatienummer, inclusief de landcode.

Het verleggen van de btw binnen Nederland

Vanzelfsprekend wil je voorkomen dat jouw liquiditeit wordt beïnvloed door de btw bij invoer. Dit kun je effectief voorkomen door de btw te verleggen. In Nederland kan dit op twee verschillende manieren, afhankelijk van de specifieke situatie. Heb je een Nederlandse entiteit? Dan kun je volgens artikel 23 Wet Omzetbelasting een verleggingsregel aanvragen. Dit doe je bij de Nederlandse Belastingdienst. Heb je geen Nederlandse entiteit? Dan is het noodzakelijk om een fiscaal vertegenwoordiger in te schakelen. Deze partij kan jou vertegenwoordigen. Uiteraard kun je hiervoor ook uitstekend bij SILS Customs terecht.

SILS Customs is jou graag van dienst

Is het noodzakelijk om de btw te verleggen? Dan ben je van harte welkom bij SILS Customs. Wij kunnen je in alle gevallen optimaal van dienst zijn voor het verleggen van de btw. Wil je meer informatie of een deskundig advies over het verleggen van btw? Dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen middels het online contactformulier of telefonisch. Wij helpen je graag verder.

Onze diensten

Wil je meer advies omtrent douane procedures?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.