Customs

Trade Compliance

Trade compliance

Trade compliance wordt ook wel handelsnaleving genoemd. In de basis omvat trade compliance twee algemene werkwijzen. Op de eerste plaats is dit Customer Due Diligence, ook wel CDD, en leveranciersonderzoek met behulp van sanctielijsten. Dit is ook mogelijk met lijsten met beperkte en / of geweigerde partijen om ervoor te zorgen dat jouw handelstransactie niet bestemd is voor een gesanctioneerde persoon, bedrijf of land. Op de tweede plaats gaat het om het beheer van op grondstoffen gebaseerde import- en exportcontroles op een conforme wijze in de wereldwijde toeleveringsketen. Dit geldt niet alleen voor goederen voor tweeërlei gebruik, maar ook voor producten die naar rechtsgebieden met een hoog risico gaan.

Het naleven van de juiste wet- en regelgeving

De wereld van trade compliance steekt complex in elkaar. Het draait in de praktijk om het naleven van de wet- en regelgeving die is opgelegd, aangevuld met de regels die zijn opgesteld door een organisatie zelf. Een organisatie die de naleving van wet- en regelgeving bij het internationaal zaken doen serieus neemt, laat deze op voorhand toetsen door de deskundigen van SILS. Rond vraagstukken op het gebied van in- en uitvoer van strategische goederen tot en met complexe handelsafspraken met zakelijke partners, is het een vereiste om in deze tijd ‘compliant’ te zijn. Een goede compliance-regeling dient als borging ter voorkoming van overtredingen en onnodige zakelijke teleurstellingen.

SILS staat voor jou klaar

Overtredingen zorgen in de meeste gevallen niet alleen voor extra kosten, maar ook voor vertragingen. Deze vertragingen kunnen op hun beurt wederom extra kosten met zich meebrengen. Juist daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er optimaal aan de wet- en regelgeving wordt voldaan, zodat overtredingen kunnen worden voorkomen. SILS helpt je hier graag bij. Wil je precies weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.

Onze diensten

Wil je meer advies omtrent douane procedures?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.