Customs

Douane advies

Douane advies

Voor douane advies en begeleiding ben je altijd welkom bij SILS Customs. Zo eenvoudig als transporten binnen de EU zijn, zo ingewikkeld kunnen de transporten worden wanneer je goederen de EU in wilt brengen van buiten de EU, of wanneer je goederen van binnen de EU wilt vervoeren naar een bestemming buiten de EU. Wil je goederen de EU invoeren of juist uitvoeren? Dan krijg je te maken met douaneformaliteiten die relatief complex kunnen zijn. Met een goed douane advies maak je het transport een stuk makkelijker én voorkom je onnodige vertragingen in het transport.

Professioneel douane advies voorkomt vertragingen en extra kosten

Als je goederen de EU wilt invoeren of wilt uitvoeren, dan krijg je te maken met douaneformaliteiten waar je niet mee te maken krijgt als de goederen binnen de EU blijven. Je kunt hierbij denken aan vergunningsaanvragen, bepaling van douanewaarde bij invoer, diverse mogelijke vrijstellingen en bijvoorbeeld het vaststellen van de goederencode. De douanewetgeving is complex en vraagt om een effectieve aanpak. In verreweg de meeste gevallen ontstaan er vertragingen in het transport wanneer je de douaneformaliteiten niet optimaal nakomt. Hier komt nog bij dat een te hoge douanewaarde bij invoer en een te hoge prijstoepassing zorgen voor extra kosten. Wij helpen je graag dergelijke zaken te voorkomen door jou van een professioneel douane advies te voorzien.

Onze ervaren douanedeclaranten staan voor je klaar

Onze ervaren douanedeclaranten adviseren je graag over de aanpak van jouw douaneplanning en -management. Zij kennen alle voorkomende douanegebieden en adviseren je bij eventuele geschillen of problemen op het gebied van douanezaken. Heeft jouw bedrijf de douanezaken in eigen beheer? Dan voeren wij graag de SILS Douane Scan voor je uit. Veel bedrijven maken inmiddels al gebruik van onze douaneregelingen, in bijzonder van het SILS douane entrepot. Naast het geven van douane advies kunnen wij alle voorkomende douanedocumenten voor import- en exportzendingen voor je opmaken.

Onze diensten

Meer advies omtrent douane procedures?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.