Customs

AEO Certificering

AEO Certificering

De AEO certificering wordt verleend aan bedrijven die door de douane worden gezien als betrouwbare partner. AEO staat voor Authorised Economic Operator. SILS heeft als één van de eerste bedrijven in Nederland het AEO certificaat van de Douane uitgereikt gekregen, waarmee wij door de douane worden gezien als betrouwbare partner. Dit betekent onder meer dat wij vereenvoudigde doorgang aan de buitengrenzen van de Europese Unie krijgen. Wij bieden een drietal kernactiviteiten, namelijk Cargo, Logistics en Customs, waarmee wij als ketenregisseur optreden. Door het behalen van het AEO certificaat zijn we beter in staat de logistieke keten zo efficiënt mogelijk te managen.

Het AEO certificaat wordt in heel de EU erkend

Het AEO certificaat wordt overal binnen de Europese Unie erkend, waardoor er optimaal kan worden geprofiteerd van de voordelen van deze certificering. Een bedrijf dat door de douane de AEO-status wordt verleend, kan profiteren van vereenvoudigingen met betrekking tot douaneprocedures of bij het faciliteren van douanecontroles op het gebied van veiligheid. Door de AEO-status kan SILS haar dienstverlening naar klanten dus verder optimaliseren.

Voordelen van het AEO certificaat

Het spreekt voor zich dat het verkrijgen van het AEO certificaat diverse belangrijke voordelen met zich meebrengt. Het zijn deze voordelen waarmee wij in staat zijn om onze dienstverlening te optimaliseren en onze klanten steeds het beste aan te kunnen bieden. De meest belangrijke voordelen die aan het AEO certificaat zijn verbonden zijn:

  • Minder fysieke controles door de douane;
  • Vooraankondiging van eventuele controles wanneer de goederen nog onderweg zijn;
  • Voorrang bij deze controles.

De Europese Commissie werkt ook met een aantal landen aan wederzijdse erkenning van veiligheidscertificeringen. Hiermee kun je bij uitvoer naar derde landen, waarmee de EU overeenkomsten voor wederzijdse erkenning heeft afgesloten, voor faciliteiten in aanmerking komen. De EU heeft momenteel overeenkomsten afgesloten met Japan en de Verenigde Staten. Ook jij ervaart voordeel van de AEO certificering wanneer je kiest voor de dienstverlening van SILS. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De Europese Commissie werkt ook met een aantal landen aan wederzijdse erkenning van veiligheidscertificeringen. Hiermee kunt u bij uitvoer naar derde landen, waarmee de EU overeenkomsten voor wederzijdse erkenning heeft afgesloten, voor faciliteiten in aanmerking komen. De EU heeft momenteel overeenkomsten afgesloten met:

  • Japan
  • Verenigde Staten
Onze diensten

Wil je meer advies omtrent douane procedures?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.