Customs

Douane êntrepot

Douane entrepot

Een douane entrepot is een locatie voor de opslag van goederen waarover nog geen douanerechten zijn betaald. De douane heeft meerdere locaties bepaald en goedgekeurd voor de opslag van deze goederen, die standaard van buiten de EU komen en die onderhevig zijn aan antidumpingheffing, btw, invoerrechten en / of accijnzen. Deze goederen kunnen in een douane entrepot worden opgeslagen, waar zij onder controle van de douane staan. De opslag van goederen in een douane entrepot is een economische schorsingsregel die volledig goedgekeurd is.

Waarom de goederen niet direct in het vrije verkeer invoeren?

Over goederen die van buiten de EU komen zijn geen douanerechten betaald. Dit betekent dat ze niet zomaar mogen worden opgeslagen. Om deze goederen in opslag te kunnen nemen is het nodig om gebruik te maken van een douane entrepot, dat er speciaal voor dient om dit soort goederen op te kunnen slaan zonder dat deze direct in het vrije verkeer worden ingevoerd.

Waarom zou je deze goederen nu niet direct in het vrije verkeer invoeren? Hier zijn meerdere redenen voor. Een belangrijke reden is dat de betaling van douanerechten, zoals invoerrechten, btw, antidumpingrecht, landbouwheffing en accijns kan worden uitgesteld. Een andere goede reden hiervoor is het (nog) onbekend zijn van de eindbestemming van de goederen. Wanneer deze opnieuw worden uitgevoerd, dan hoeven er geen douanerechten te worden betaald. Deze kunnen dan dus worden bespaard.

SILS heeft een douanevergunning entrepot

In meerdere situaties is het wenselijk om gebruik te maken van een douane entrepot. Echter, dit mag niet zonder vergunning. Je hebt een douanevergunning nodig om gebruik te mogen maken van een douane entrepot. SILS Customs is in het bezit van een douanevergunning entrepot. Wij kunnen deze op zowel interne als externe opslaglocaties toepassen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij jou aan kunnen bieden of wil je direct gebruik maken van onze services? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Onze diensten

Wil je meer advies omtrent douane procedures?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.