Kooyman

Kooyman is met zeven vestigingen op Curacao, Aruba, Bonaire, St. Maarten en Barbados de absolute marktleider in de Do It Yourself (DIY) markt in het Caribisch gebied.

Vraagstuk klant

We hebben een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige Europese forwarder nodig voor alle goederen die wij vanuit Europa binnen de Nederlandse Antillen importeren. Deze strategische partner moet alle goederen kunnen ontvangen en kunnen consolideren op eiland- en winkelniveau om deze vervolgens te verschepen binnen vooraf overeengekomen doorlooptijden. De gehele keten moet volledig transparant en online inzichtelijk zijn, vanaf het moment van bestellen tot en met de uiteindelijke aflevering in de winkel.

Kooyman is met negen vestigingen op Curacao, Aruba, Bonaire en
St. Maarten de marktleider in de Do It Yourself (DIY) markt in het Caribisch gebied. Kooyman biedt alles op het gebied van bouwmaterialen.

De SILS oplossing

Integrale logistieke dienstverlening. Flexibiliteit. Innovativiteit. SILS is voor Kooyman “Supply Chain Owner” voor
alle goederen die vanuit Europa worden geïmporteerd. Bestellingen die door Kooyman worden geplaatst worden automatisch geïmporteerd in het systeem van SILS. Tijdens de aanleveringen worden de zendingen door SILS gecontroleerd en op winkelniveau geconsolideerd. Uiteraard binnen de overeengekomen doorlooptijden.

Vanuit onze rol als forwarder boeken wij
de zeevracht rechtstreeks bij de diverse rederijen. De keuze voor de rederij hangt onder andere af van het type container en de noodzakelijke doorlooptijd en uiter-aard het prijsniveau dat hierbij hoort.

Na aankomst op het desbetreffende eiland zorgen onze zorgvuldig geselecteerde agenten voor de ontvangst van de container, de lokale inklaring en de tijdige distributie naar de eind-bestemming. Als Supply Chain Owner is SILS eindverant-woordelijk voor de performance
van deze lokale agenten.

Meer klantcases