Onze geschiedenis

Schermafbeelding 2014-04-01 om 12.25.06De naam Streng is al zeer lang een bekend begrip. Al aan het eind van de 19e eeuw (!) werd begonnen met het vervoeren van toeristen over de Veluwe. Hieruit is onder andere een groot transportbedrijf ontstaan, gespecialiseerd in internationale transporten naar bijvoorbeeld Zwitserland. Ook de douaneactiviteiten die hierbij nodig waren werden in eigen beheer uitgevoerd.

Aan het eind van de jaren ’80 werd vanuit deze transportactiviteiten, op verzoek van een aantal klanten, een aantal aanvullende logistieke diensten uitgevoerd. Hierbij kan worden gedacht aan de opslag van goederen en het verzorgen van lucht- en zeevracht.

In 2002 is het transportbedrijf verkocht. Ook de logistieke activiteiten kwamen in deze periode in andere handen. Hier werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf: SILS. Het nieuwe bedrijf startte halverwege de jaren tachtig haar activiteiten, gestimuleerd door de veranderingen in de behoefte van opdrachtgevers. Onze klanten wilden zich steeds verder richten op hun eigen “kernactiviteiten” zoals de productie en/of verkoop. Op deze behoefte hebben wij ingespeeld door moderne, ruime faciliteiten te creëren, een eigen warehouse-managementsysteem te ontwikkelen en deze te laten beheren door onze professionele, gemotiveerde en klantgerichte medewerkers. Ook de douane activiteiten werden toegevoegd, waardoor een professionele logistieke dienstverlener ontstond die integrale logistieke diensten aan haar opdrachtgevers kan aanbieden. Met name om dit integrale aspect van onze dienstverlenging te benadrukken werd de naam veranderd in Streng Integrated Logistic Services.

Begin 2008 zijn we verhuisd naar de Ecofactory in Apeldoorn. We beschikken hier over een ultramodern warehouse met een opslagcapaciteit van ruim 10.000 palletplaatsen dat voldoet aan alle eisen die gesteld mogen worden aan een moderne warehouse omgeving. Daarnaast zijn we op de Ecofactory in staat om op een duurzame wijze te werken aan de uitvoering van onze strategie.

De naam Streng werd nog steeds vooral geassocieerd met het transport, dus met vrachtwagens. Vooral in de regio Apeldoorn. Aangezien we inmiddels veel meer doen dan alleen het oplossen van transportvraagstukken hebben we onze dienstverlening onderverdeeld in drie kernactiviteiten: SILS Logistics, SILS Cargo & SILS Customs. De volgende logische stap was het voeren van onze huidige naam: SILS.