Over SILS

Onze geschiedenis

Onze historie

Streng. Een naam die al vroeg bekendheid genoot en uitgroeide tot een begrip in de regio. Al aan het einde van de negentiende eeuw werd begonnen met het vervoeren van toeristen over de Veluwe. Dat vormde de basis van een groot transportbedrijf, gespecialiseerd in internationale transporten. Ook de bijbehorende douaneactiviteiten werden in eigen beheer uitgevoerd.

Onze wortels

Eind jaren ’80 werden vanuit deze transportactiviteiten op verzoek van de klant een aantal aanvullende logistieke diensten uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is de opslag van goederen en het verzorgen van lucht- en zeevracht. In 2002 is het transportbedrijf verkocht. Ook de logistieke activiteiten kwamen in deze periode in andere handen. Hiermee werd de basis gelegd voor ons huidige bedrijf: SILS. Het nieuwe bedrijf startte halverwege de jaren tachtig haar activiteiten, gestimuleerd door de veranderingen in de behoefte van opdrachtgevers. Onze klanten wilden zich steeds verder richten op hun eigen ‘kernactiviteiten’. Op deze behoefte hebben wij ingespeeld door moderne, ruime faciliteiten te creëren en een eigen warehouse-managementsysteem te ontwikkelen. Ook de douaneactiviteiten werden toegevoegd, waardoor een professionele logistieke dienstverlener ontstond die integrale logistieke diensten aan haar opdrachtgevers kan aanbieden. Met name om dit integrale aspect van onze dienstverlenging te benadrukken werd de naam veranderd in Streng Integrated Logistic Services.

Uitbreiding

De naam Streng werd – met name in de regio Apeldoorn- nog steeds vooral geassocieerd met het transport, dus met vrachtwagens. Onze dienstverlening bestond inmiddels uit zoveel meer, dat een onderverdeling in drie kernactiviteiten ontstond: SILS Logistics, SILS Cargo & SILS Customs. Met als volgende logische stap de huidige naam: SILS.

Begin 2008 zijn we verhuisd naar het duurzame bedrijventerrein Ecofactory in Apeldoorn. Met een ultramodern warehouse met een opslagcapaciteit van ruim 10.000 palletplaatsen voldoen we aan alle eisen die een moderne warehouseomgeving eist. Bovendien is de Ecofactory dé plek om ook op een duurzame wijze te werken aan de uitvoering van onze strategie. In 2019 volgde een aanzienlijke uitbreiding door de ontwikkeling van een hoogbouwmagazijn van nog eens 9500 m2. Met als krachtig resultaat een extra opslagcapaciteit van 15.000 palletplaatsen. Met deze uitbreiding creëren we een totale opslagcapaciteit in Apeldoorn van 25.000 palletplaatsen.

In het voorjaar van 2021 openden we een tweede warehouse in Amsterdam. Opnieuw om de groei van onze huidige klanten, maar ook de toekomstige klanten, flexibel in te kunnen blijven vullen. Dit tweede warehouse geeft ons op dit moment een extra capaciteit van uiteindelijk nog eens 10.000 palletplaatsen, waardoor onze totale opslagcapaciteit inmiddels uitkomt op zo’n 35.000 pallets. Op deze manier bieden we elke dag weer logistieke oplossingen voor al onze (toekomstige) klanten.

 

Onze diensten