Lees het laatste SILS Nieuws

Blijf op de hoogte

Van stagiaire naar vaste werknemer: SILS ontvangt jonge talenten met open armen

Lees verder

2022: verandering is de permanente constante

2022: Een gloednieuw jaar ligt kansrijk voor ons. Na twee door corona gedomineerde jaren hopen we onze focus meer te verleggen en te verbreden. Toch blik ik graag nog even recent terug. In combinatie met de extreem hoogoplopende besmettingen in Nederland, kon het uiteraard niet uitblijven dat ook SILS hierdoor zou worden geraakt. Goed nieuws is dat alle besmette collega’s zich goed hebben hersteld.
Lees verder

Uitkomsten van het jaarlijks havendebat geven weinig reden tot optimisme

Binnenvaartschippers en vrachtwagenchauffeurs hebben dagelijks te kampen met de "containerchaos" rond de Rotterdamse haven. Ook de tarieven rijzen nog steeds de pan uit, waarvan wordt voorspeld dat dit de komende jaren nog wel zo zal blijven. Tenminste, als we de experts moeten geloven die dat voorspelen tijdens het jaarlijkse havendebat van Nieuwsblad Transport.
Lees verder

Als alles verandert, haalt SILS het beste uit zichzelf naar boven

De logistieke wereld kent momenteel veel onzekerheden, bijvoorbeeld op het vlak van cargo. Neem de beschikbaarheid van schepen, containers en chauffeurs. Ook Customs staat voor uitdagingen: nog steeds veroorzaakt Brexit onrust in deze voor SILS snelgroeiende tak van sport. En voor Logistics gelden inmiddels andere aanvoer- en levertijden. Vóór corona kende de logistieke wereld meer zekerheden en routines, nu vergt het veel meer creatieve inzet om opdrachtgevers een oplossing te bieden. Opdrachtgevers die op hun beurt hun eisen en wensen veranderen door hetzelfde onrustige speelveld dat zij om zich heen zien. Kortom, SILS moet dealen met snel veranderende externe factoren die ons elke dag opnieuw meer uitdagen.
Lees verder

Tweede warehouse SILS: more room to storage

Corona heeft wereldwijd de logistieke verhoudingen en vaste routines opgeschud. Een voorbeeld? De recente sluiting van een complete Chinese haven (Ningbo) door één coronageval. En inmiddels zijn de containerprijzen verzesvoudigd. SILS vermoedt dat deze prijzen in ieder geval nog wel 6 maanden aanhouden. Ook Brexit blijkt logistiek een blijvende game changer te zijn.
Lees verder

SILS betrekt nieuw warehouse in Amsterdam

In juni 2019 is de uitbreiding van ons Logistic Center in Apeldoorn opgeleverd. Dit betrof een hoogbouw magazijn, expeditie- en kantoorruimte van in totaal bijna 9.500 m2. Dit resulteert in een extra opslagcapaciteit van ruim 15.000 palletplaatsen waarmee we in ons warehouse in Apeldoorn in het totaal zo’n 25.000 pallets kunnen opslaan. Inmiddels is er […]
Lees verder

De logistieke wereld na corona? Alles is mogelijk!

Corona mag dan in Europa op z’n retour zijn: de economische gevolgen ervan zijn nog behoorlijk onzeker. In ruim een jaar zijn veel vaste routines volledig op de kop gegaan. Tegelijkertijd hebben we in no-time nieuwe manieren van samenwerken opgetuigd om te kunnen overleven. Het is voor mij dé grote vraag welke zekerheden en verworvenheden van voor corona terugkeren en met welke nieuwe factoren we moeten leren leven. De logistieke wereld na corona? Alles is mogelijk!
Lees verder

Alles draait om creativiteit en flexibiliteit

Corona is nu een jaar onder ons. Inmiddels dwingt de markt onze opdrachtgevers om actie te ondernemen voor de middellange termijn. Afwachten is niet langer aan de orde, de business moet op een gegeven moment gewoon door. Hierdoor constateren we een toenemende vraag naar warehousing oplossingen zoals SILS die biedt.
Lees verder

SILS gestart met nieuwe klant: Packaworld Europe BV!

Onlangs is SILS gestart met een nieuwe klant: Packaworld Europe BV! Packaworld is een bedrijf uit Nieuw Zeeland wat al geruime tijd actief is. Packaworld produceert tal van artikelen op het gebied van sport & spel met als doel deze activiteiten voor iedereen toegankelijk te maken.
Lees verder

SILS ondersteunt medewerkers bij hun vitaliteit

Vitale medewerkers staan hoog op de agenda bij SILS. Want vitale medewerkers zijn gemotiveerder, gezonder en dragen door hun duurzame inzetbaarheid op een positieve manier bij aan de doelstellingen van SILS. En ook belangrijk: vitale medewerkers zijn beter in staat een balans aan te brengen tussen privé en werk. Vooral van belang nu veel medewerkers van SILS door corona regelmatig thuiswerken. Uiteindelijk leveren onze vitale medewerkers ook een substantiële bijdrage aan de klanttevredenheid van de opdrachtgevers van SILS.
Lees verder