Jo BTW onder controle

Fiscale vertegenwoordiging

Exporteer je goederen naar andere landen binnen Europa? Dan krijg je te maken met de afhandeling van btw en het bijbehorende administratieve proces. Zonder juiste kennis kan de btw-afhandeling een complex en risicovol proces zijn. Zeker wanneer je naar meerdere landen binnen Europa levert. Bij SILS kunnen we als fiscaal vertegenwoordiger buitenlandse ondernemingen vertegenwoordigen die in Nederland met btw belaste transacties willen doen.

Wij kunnen je adviseren op het gebied van btw-administratie of zelfs jouw btw-aangiftes volledig verzorgen. Wil je zaken doen in Nederland of Europa, maar is jouw bedrijf hier niet gevestigd? Dan is een fiscale vertegenwoordiging van belang. Wij kunnen in zo’n geval jouw gehele btw-administratie op ons nemen. Daarvoor treden we op als Beperkte Fiscaal Vertegenwoordiger of als Algemene Fiscaal Vertegenwoordiger.

Fiscale vertegenwoordiging

Wanneer je van buiten Nederland in Nederland transacties wil doen die met btw zijn belast, moet je in principe een btw-nummer aanvragen. Een fiscale vertegenwoordiger verzorgt deze aanvraag en draagt zorg voor de volledige btw-administratie, inclusief de periodieke btw-aangiftes. Door gebruik te maken van een fiscale vertegenwoordiger kan je als buitenlandse onderneming bovendien goederen importeren zonder dat de btw bij import moet worden afgedragen. De btw wordt dan namelijk direct verlegd naar de belastingaangifte. Een enorm voordeel voor jouw cashflow!

De voordelen in het kort:

  • Wij regelen de volledige btw-administratie, aangifte en verplichtingen voor jouw bedrijf.
  • Wij kunnen zowel als Beperkte Fiscale Vertegenwoordiger of als Algemene Fiscale Vertegenwoordiger optreden.
  • We beschikken over alle hiervoor vereiste vergunningen en machtigingen.
  • Je vergroot jouw cashflow en profiteert van rentevoordelen door het verleggen van de btw bij import.

Er zijn twee soorten fiscale vertegenwoordiging: Algemene Fiscale Vertegenwoordiging en Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging.

Algemene Fiscale Vertegenwoordiging

Een Algemeen Fiscaal Vertegenwoordiger (AFV) vertegenwoordigt een bedrijf dat buiten Nederland is gevestigd voor alle leveringen van goederen en diensten waarvoor in Nederland btw is verschuldigd. Daarnaast word je door de AFV vertegenwoordigd bij intracommunautaire verwervingen en bij de import van goederen.

Wanneer wij optreden als AFV hoef je je niet te verdiepen in de Nederlandse wet- en regelgeving en de complexe btw-regels. Wij vragen voor jou een eigen vergunning en btw-nummer aan. Standaard is Artikel 23 op jouw eigen btw-nummer van toepassing. Hierdoor ben je geen btw verschuldigd op het moment van importeren en profiteer je van een enorm groot liquiditeits- en rentevoordeel!

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging

Een Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger (BFV) kan een bedrijf alleen vertegenwoordigen bij de import van goederen en de daarop volgende leveringen aan zakelijke adressen (B2B). Als wij voor jou als BFV optreden, profiteer je dus op dezelfde manier van de mogelijkheden van het verleggen van de btw bij import als klanten met een AFV.

We hoeven in dit geval geen eigen vergunning en btw-nummer aan te vragen, maar gebruiken een eigen subnummer onder onze eigen vergunning om jouw buitenlandse onderneming te vertegenwoordigen. Een BFV kan niet een buitenlandse onderneming vertegenwoordigen op het gebied van intracommunautaire verwervingen.

Onze diensten

Benieuwd naar fiscale vertegenwoordiging door SILS?

Wij beantwoorden graag jouw vragen en maken een aantrekkelijke offerte op maat voor je.