Fiscale vertegenwoordiging

Uw BTW onder controle

Bij het exporteren van goederen naar andere landen binnen Europa krijgt u te maken met de afhandeling van BTW en het administratieve proces dat hiermee gepaard gaat. Zonder de benodigde kennis kan de BTW afhandeling een complex en risicovol proces zijn. Zeker wanneer naar meerdere landen binnen Europa wordt geleverd. Daarnaast kan SILS als fiscaal vertegenwoordiger buitenlandse ondernemingen vertegenwoordigen die in Nederland transacties willen doen die met BTW zijn belast.

SILS Customs kan u adviseren op het gebied van uw BTW administratie of zelfs uw BTW aangiftes volledig voor u verzorgen. Fiscale vertegenwoordiging is daarnaast van belang voor bedrijven die zelf niet zijn gevestigd in Nederland of Europa, maar hier wel zaken willen doen. Door middel van fiscale vertegenwoordiging kan SILS voor deze klanten de gehele BTW administratie op zich nemen. SILS regelt dit door op te treden als Beperkte Fiscaal Vertegenwoordiger of als Algemene Fiscaal Vertegenwoordiger.

Fiscale vertegenwoordiging

Wanneer een bedrijf van buiten Nederland in Nederland transacties wil doen die met BTW zijn belast, dan dient dit bedrijf in principe een BTW nummer aan te vragen. Een fiscale vertegenwoordiger verzorgt de aanvraag van het BTW nummer voor deze buitenlandse onderneming en draagt zorg voor de volledige BTW administratie, inclusief de periodieke BTW aangiftes. Door gebruik te maken van een fiscale vertegenwoordiger kunnen buitenlandse ondernemingen bovendien goederen importeren zonder dat BTW bij import afgedragen hoeft te worden. De BTW wordt dan namelijk direct verlegd naar de belastingaangifte. Een enorm voordeel voor de cashflow van deze onderneming!

De voordelen in het kort:

  • SILS regelt voor u de volledige BTW administratie, aangifte & verplichtingen.
  • Zowel als Beperkte Fiscale Vertegenwoordiger of als Algemene Fiscale Vertegenwoordiger.
  • SILS beschikt over alle hiervoor vereiste vergunningen & machtigingen.
  • Grote cashflow en rentevoordelen door het verleggen van de BTW bij import.

Er zijn twee soorten fiscale vertegenwoordiging: Algemene Fiscale Vertegenwoordiging en Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging.

Algemene Fiscale Vertegenwoordiging

Een Algemeen Fiscaal Vertegenwoordiger (AFV) vertegenwoordigt een bedrijf dat buiten Nederland is gevestigd voor alle leveringen van goederen en diensten waarvoor in Nederland BTW is verschuldigd. Daarnaast wordt dit bedrijf door de AFV vertegenwoordigd bij intracommunautaire verwervingen en bij de import van goederen.

Wanneer SILS Customs optreedt als AFV hoeft onze klant zich niet te verdiepen in de Nederlandse wet- en regelgeving en in de complexe BTW regels. SILS Customs zal voor onze klant een eigen vergunning en BTW nummer aanvragen. Standaard is Artikel 23 op het eigen BTW nummer van onze klant van toepassing. Hierdoor is onze klant geen BTW verschuldigd op het moment van importeren en kan een enorm groot liquiditeits- en rentevoordeel worden behaald!

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging

Een Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger (BFV) kan een bedrijf alleen vertegenwoordigen bij de import van goederen en de daarop volgende leveringen aan zakelijke adressen (B2B). Klanten die zich door SILS Customs op deze manier laten vertegenwoordigen, genieten dus op dezelfde manier van de mogelijkheden van het verleggen van de BTW bij import als klanten met een AFV.

SILS Customs hoeft voor deze klanten niet een eigen vergunning en BTW nummer aan te vragen, maar gebruikt een eigen subnummer onder de eigen vergunning om de buitenlandse onderneming te vertegenwoordigen. Een BFV kan niet een buitenlandse onderneming vertegenwoordigen op het gebied van intracommunautaire verwervingen.

Benieuwd naar fiscale vertegenwoordiging door SILS?

Wij beantwoorden graag uw vragen en maken een aantrekkelijke offerte op maat voor u.