Customs

Douanedocumenten

Douanedocumenten

Douanedocumenten moeten in orde zijn. Het is niet alleen belangrijk dat de voor de internationale handel benodigde douanedocumenten bij een zending aanwezig zijn, maar deze documenten moeten natuurlijk ook volledig correct zijn. Er zijn meerdere douanedocumenten die noodzakelijk kunnen zijn. Hierbij kun je denken aan de volgende soorten documenten:

Welke douane documenten jij precies nodig hebt voor jouw zendingen, is afhankelijk van diverse factoren. In alle gevallen kunnen wij de benodigde douanedocumenten voor je regelen.

SILS Customs regelt de juiste douanedocumenten

Wanneer douanedocumenten nodig zijn voor de verzending van jouw goederen, dan kan SILS Customs de benodigde douanedocumenten voor je in orde maken. Zo kunnen wij een T1 regelen voor het probleemloos doorvoeren van goederen binnen de Europese Unie zonder dat deze eerste ingeklaard hoeven te worden. We kunnen als aanvulling op het exportdocument een T2  regelen voor goederen die van de EU naar bijvoorbeeld Zwitserland of Noorwegen gaan in het vrije verkeer. In veel gevallen is er een CvO nodig, ook wel een Certificaat van Oorsprong. Deze dient te worden aangeboden bij de Kamer van Koophandel. SILS Customs kan dit certificaat voor je opstellen en de aanvragen voor legalisaties en oorsprongscertificaten digitaal aan de KvK aanbieden. Heb je een EUR1 nodig of is het noodzakelijk om een IM-A of EX-A te regelen? Wij nemen je al deze vragen en zorgen graag uit handen.

Wij verzorgen alle soorten douanedocumenten

Steeds meer bedrijven gaan internationaal handelen, van grote bedrijven tot kleinere webwinkels. Maak je gebruik van onze opslag en zijn er douanedocumenten nodig voor jouw zending? Dan kunnen wij je volledig ontzorgen. Alle douanedocumenten kunnen door ons worden verzorgd, waardoor er geen problemen of vertragingen in het (transport)proces ontstaan. Wil jij meer weten over douanedocumenten, of heb je behoefte aan meer informatie of advies over het laten verzorgen van de douanedocumenten door SILS Customs? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Onze diensten

Wil je meer informatie over douane documenten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.