Customs

T2 Document

T2 document

Voor intracommunautair douanevervoer wordt een T2 document opgesteld. Het T2 document wordt afgegeven wanneer goederen tijdens het transport grenzen binnen de EU of de EFTA-staten overschrijven en als de transportroute ook door niet-EU landen loopt. Naast het T2 document kennen we ook het T1 document. Beide documenten zijn een zogenaamde transitregeling. Bij grensoverschrijdend transport is het belangrijk om de actuele status van de EU-goederen aan te kunnen tonen. Hier wordt het T2 document voor gebruikt.

Een interne EU douanevervoerregeling

Het T2 document kan het best worden gezien als een interne EU douaneregeling voor het vervoer van goederen. Binnen de EU kennen we meerdere douanegebieden, zoals San Marino, Andorra, Athos, de Canarische eilanden, de Britse Kanaaleilanden en de Franse overzeese departementen en gebieden, zoals Frans Guyana. Wanneer de goederen volledig binnen de EU blijven, dan is de douanestatus niet relevant. Er hoeven dan namelijk geen invoerrechten te worden betaald.

Echter, als de goederen de EU tijdelijk verlaten, dan is het wel noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de goederen de EU douanestatus behouden. Dit wordt geregeld met het T2 document. Het document zorgt er dus voor dat de EU douanestatus behouden blijft als de goederen tijdelijk de EU moeten verlaten. Je kunt belastingvrij importeren en exporteren uit het derde land wanneer je een T2 document hebt.

Wij regelen het T2 document graag voor jou

Wanneer je goederen in het vrije verkeer van de Europese Unie wil vervoeren, bijvoorbeeld naar Zwitserland of Noorwegen, dan regelen wij op de eerste plaats graag het exportdocument voor je. Daarnaast heb je ook het T2 document nodig voor dergelijke transporten. Dit document wordt vervolgens gebruikt voor de aangifte van de goederen in het land van bestemming. Uiteraard regelt SILS Customs ook het T2 document graag voor je, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het hebben van de juiste documentatie voor het transport en de aangifte.

Onze diensten

Wil je meer informatie over een T2 document?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.