Customs

SILS beschikt over een Skal certificaat

Skal Biocontrole is toezichthouder op het gebied van aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Biologisch is een wettelijk beschermde term.

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels waaraan moet worden voldaan. Skal ziet toe op de naleving van deze regels binnen Nederland.

Aan de invoer en opslag van biologische producten (zowel grondstoffen, halffabrikaten als eindproducten) zijn regels verbonden. SILS is door Skal gecertificeerd om biologische producten op te mogen slaan in ons magazijn en als eerst geadresseerde, waardoor niet Uniegoederen direct bij binnenkomst in de EU bij SILS afgeleverd kunnen worden en voor de opslag.

Om de bio-certificaten voor import af te handelen en voor eerst-geadresseerde zijn wij aangesloten op TRACES (Trade Control and Expert System). Dit is een certificeringsinstrument dat wordt gebruikt voor invoercontroles van biologische producten.

Onze diensten

Meer weten over de opslag van biologische producten?

Wij adviseren u graag over de regels die er zijn verbonden aan de opslag van biologische producten.