Customs

SILS beschikt over een Skal certificaat

Skal

Skal Biocontrole, gevestigd te Zwolle, is toezichthouder op het gebied van aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Biologisch is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch worden genoemd wanneer het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels waaraan moet worden voldaan. Aan de invoer en opslag van biologische producten zijn regels verbonden. Dit geldt voor zowel grondstoffen en halffabricaten als voor eindproducten. Skal ziet toe op de naleving van deze regels binnen Nederland en beheert de Skal certificeringen.

SILS is in het bezit van de Skal certificering

SILS is door Skal gecertificeerd om biologische producten op te mogen slaan in ons magazijn en als eerst geadresseerde, waardoor niet Uniegoederen direct bij binnenkomst in de EU bij SILS afgeleverd kunnen worden en voor de opslag. Bedrijven die biologische producten vervaardigen, verpakken, verwerken, verhandelen, opslaan of importeren zijn verplicht te beschikken over een Skal certificering.

Enkel winkels die de biologische producten direct verkopen aan de eindconsument, waaronder de supermarkten vallen, hoeven niet in het bezit te zijn van deze certificering. Om de bio-certificaten voor import af te handelen en voor eerst-geadresseerde zijn wij aangesloten op TRACES, ook wel bekend als het Trade Control and Expert System. Dit is een certificeringsinstrument dat wordt gebruikt voor invoercontroles van biologische producten.

Jouw biologische goederen op de juiste wijze opgeslagen

Het is belangrijk dat er op alle fronten goed wordt voldaan aan de regelgeving met betrekking tot biologische goederen. Dit geldt uiteraard ook voor de opslag van deze goederen. SILS garandeert een juiste opslag van jouw biologische goederen en biedt mogelijkheden om de biologische goederen direct bij ons te laten afleveren. Wil je gebruik maken van onze dienstverlening of wil je eerst meer informatie en advies over het importeren en / of opslaan van biologische goederen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Onze diensten

Meer weten over de opslag van biologische producten?

Wij adviseren u graag over de regels die er zijn verbonden aan de opslag van biologische producten.