Customs

EUR1 Certificaat

Een EUR1 certificaat wordt alleen gebruikt voor goederen van preferentiële oorsprong. Om korting of vrijstelling te krijgen op invoerrechten bij invoer uit een overeenkomstland, vraagt u uw leverancier een EUR1 certificaat bij de zending te voegen. Gaat u exporteren naar een overeenkomstland, dan vraagt u een EUR1 certificaat aan.

De Kamer van Koophandel controleert of de door u te exporteren goederen van preferentiële oorsprong zijn. Zo ja, dan voorziet de Kamer van Koophandel het douane-exemplaar van een bevinding en vervolgens moet de Nederlandse Douane het originele certificaat legaliseren. Het legaliseren kan de Douane  alleen doen wanneer u tevens (zelf of via SILS Customs) een uitvoeraangifte heeft gedaan.

SILS Customs kan voor u een EUR1 opmaken. Wij  sturen de aanvragen voor EUR1 en legalisaties volledig digitaal en geautomatiseerd door naar de Kamer van Koophandel.

Voor iedere klant, ongeacht de omvang, bieden wij de meest efficiënte oplossing. Uit ervaringen van onze klanten blijkt dat het uitbesteden van douane zaken kostenbesparend werkt.

Een ander voordeel van uitbesteden is dat u beschikt over de kennis van gediplomeerde douane declaranten die u volledig kunnen adviseren en antwoorden kunnen geven op al uw douanevraagstukken. Sinds 1998 is SILS Customs AEO gecertificeerd (Authorised Economic Operator), wat betekent dat wij een betrouwbare handelspartner van de douane zijn.

Onze diensten

Meer weten van een EUR 1 document?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.