Logistics

Order Picking

Wij bieden professionele order picking services waarmee wij eenvoudig kunnen zorgen voor een optimale efficiëntie. SILS beschikt over een ruim magazijn, met ruimte voor diverse vormen van opslag. Zo hebben wij niet alleen opslag voor goederen op pallets, maar ook voor dozen en losse goederen. Wij hanteren diverse vormen van order picking op basis van de manier waarop de voorraden zijn opgeslagen, zodat wij een doelgerichte werkwijze aan kunnen houden voor een snelle doorloop.

Diverse vormen van order picking

Ons warehouse is veelzijdig en biedt ruimte voor het opslaan van grote en kleine goederen. Uiteraard zorgen wij voor een passende wijze van order picking. Wij realiseren order picking op basis van pallet in / pallet out voor palletopslag, case picking voor (0m)dozen en piece picking voor losse onderdelen. Wij doen er alles aan om ons warehouse zo efficiënt en georganiseerd mogelijk in te richten, zodat wij op snelle en effectieve wijze kunnen werken. Om een optimaal efficiënte werkwijze te ondersteunen maken wij gebruik van een volledig door onszelf ontwikkeld Warehouse Management System.

Ons Warehouse Management System

Wij maken gebruik van een Warehouse Management System (WMS), ook wel een magazijnbeheersysteem genoemd. Dit systeem bestaat uit software en processen waarmee we magazijnactiviteiten kunnen controleren en beheren vanaf het moment dat goederen of materialen een van onze magazijnen binnenkomen totdat ze het magazijn weer verlaten. Het doel van een WMS is ervoor te zorgen dat goederen en materialen op de meest efficiënte en kosteneffectieve manier door ons worden verplaatst.

Een WMS verwerkt vele functies die deze bewegingen mogelijk maken, waaronder het bijhouden van de voorraad, order picken, ontvangen en wegzetten. Het WMS biedt daarnaast ook inzicht in de inventaris van een organisatie op elk moment en op elke locatie, zowel in een warehouse als onderweg. Ons Warehouse Management Systeem is op een dusdanige wijze geprogrammeerd dat alle voorkomende orders probleemloos en volledig automatisch kunnen worden verwerkt.

Onze diensten