Customs

Domicilieringsprocedure

Domiciliërinsprocedure

De domiciliërinsprocedure staat ook wel bekend als de Domproc. In diverse situaties is het belangrijk om gebruik te maken van deze specifieke procedure bij de douane. Hierbij kom je vaak in aanraking met de DIN-regeling en de DEN-regeling. De DIN-regeling geldt wanneer het gaat om over zee binnenkomende goederen die in het vrije verkeer worden gebracht. De DEN-regeling geldt voor het vervoer van goederen naar een douane entrepot. In alle gevallen is er bij de domiciliërinsprocedure sprake van een zogenaamde periodieke aangifte. Hierbij wordt er eerst een aanvullende aangifte gedaan, waarna de betaling aan de douane dient te worden voldaan.

SILS Customs bezit de juiste vergunningen

Wanneer je een douane aangifte doet in de standaard procedure, dan is het noodzakelijk om de goederen bij een douanekantoor aan te brengen. Dit is niet alleen logistiek omslachtig, maar het brengt ook extra kosten met zich mee. SILS Customs is in het bezit van een douanevergunning domiciliërinsprocedure uitvoer en domiciliërinsprocedure plaatsen entrepot. Beide vergunningen bieden jou als klant het voordeel dat je niet met jouw goederen eerst langs een douanekantoor moet. Het spreekt voor zich dat dit je veel tijd kost. SILS Customs helpt je graag deze tijd te besparen door op een effectieve wijze om te gaan met de domiciliërinsprocedure van de douane.

Wij helpen je tijd besparen en kosten voorkomen

SILS Customs biedt de mogelijkheid om jouw bedrijfslocatie(s) in onze douanevergunning op te nemen. Hierdoor wordt het mogelijk om zendingen bij de douane aan te geven, terwijl deze goederen zich in of bij jouw bedrijfslocatie(s) bevinden. Op deze manier wordt er tijd bespaard en kunnen extra kosten effectief worden voorkomen. Een ander belangrijk voordeel hiervan is wel dat de goederen direct op jouw locatie kunnen worden gecontroleerd door de douane. Wil je meer weten over de domiciliërinsprocedure en wat wij precies voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.

 

Onze diensten

Wil je meer advies omtrent douane procedures?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.