Customs

T1 Document

T1 document

Het T1 document is een verplicht document voor het vervoeren of doorvoeren van bepaalde goederen binnen de Europese Unie. Een T-1 document is van toepassing voor goederen die buiten de Europese Unie geproduceerd zijn, die zich fysiek binnen de Europese Unie bevinden en die nog niet ingeklaard of weer uitgevoerd zijn.

De opmaak van een T-1 Document is verplicht voor het transport van deze (nog) niet ingeklaarde goederen binnen de Europese Unie.

Wat is een T1 document precies?

Het T1 document wordt ook wel de T1 vrachtbrief of de T1 verzendnota genoemd. De T1-vrachtbrief is een douanedocument dat wordt gebruikt bij grensoverschrijdend goederenverkeer voor het vervoer van douanegoederen van het ene douanekantoor naar het andere. In principe wordt het T1 document gebruikt om goederen die niet afkomstig zijn uit de EU te vervoeren binnen het grondgebied van de EU. De douanevervoerregeling T1 wordt geopend door de douane op het punt van vertrek.

Om de T1 document verzendingsdetails te creëren, zoals de naam van de afzender en de geadresseerde, zijn het aantal pakketten, het totale gewicht van het pakket en het aantal zegels vereist. Met deze informatie kunnen de goederen tijdens de T1 transitprocedure naadloos worden getraceerd van de afzender naar de ontvanger. Het zorgt ook voor de juiste inklaring van goederen.

Het regelen van een T1 document

Goederen die van buiten de EU komen en nog niet zijn ingeklaard binnen de Europese Unie mogen niet zomaar worden vervoerd over grondgebied binnen Europa. Voor dit transport is het verplicht om een T1 document te hebben.

SILS Customs regelt dit document graag voor u. Uw goederen kunnen dan zonder problemen worden vervoerd of zelfs worden doorgevoerd binnen de Europese Unie. Indien u uw goederen eerst wenst op te slaan, dan kunt u hiervoor gebruik maken van ons bonded warehouse. Wij beschikken namelijk over een douane entrepotvergunning.

Onze diensten

Wil je meer informatie omtrent het T1 document?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.