Customs

Certificaat van Oorsprong

Een Certificaat van Oorsprong (CvO) is een document dat de oorsprong van een product aangeeft. Een CvO bewijst in welk land een product gemaakt is. Sommige landen buiten de EU vragen om een CvO vanwege handelspolitieke maatregelen, zoals boycotten, importbeperkingen en importquota.

Certificaat van Oorsprong en invoerrechten

Ook hoeft u in sommige landen met een CvO minder of zelfs helemaal geen invoerrechten te betalen. Daar geldt dan het MFN importtarief (most favoured nation-tarief). Zonder CvO kunt u tegen moeilijkheden aanlopen als u in een bepaald land producten wilt invoeren. Binnen de EU heeft u meestal geen CvO nodig.

CvO maken

SILS Customs kan voor u een Certificaat van Oorsprong opmaken. Wij  sturen de aanvragen voor oorsprongscertificaten en legalisaties volledig digitaal en geautomatiseerd door naar de Kamer van Koophandel. Voor iedere klant, ongeacht de omvang, bieden wij de meest efficiënte oplossing. Een voordeel van uitbesteden is dat u beschikt over de kennis van gediplomeerde douane declaranten die u volledig kunnen adviseren en antwoorden kunnen geven op al uw douanevraagstukken. Sinds 1998 is SILS Customs AEO gecertificeerd (Authorised Economic Operator), wat betekent dat wij een betrouwbare handelspartner van de douane zijn.

“Uit ervaringen van onze klanten blijkt dat het uitbesteden van douane zaken kostenbesparend werkt.”

Onze diensten

Wil je meer weten over een CvO?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.