Volgen van vracht dat zich door de lucht

Trace air cargo

Trace air cargo

Trace air cargo is het volgen van vracht dat zich door de lucht verplaatst. Het is in alle gevallen belangrijk dat er een goed inzicht bestaat in de weg die een zending aflegt. Dit is op de eerste plaats belangrijk om duidelijk te stellen wanneer een zending vertrekt en wanneer deze naar verwachting aankomt. Het kan ook een belangrijke rol spelen in het vaststellen wanneer er mogelijk iets mis is gegaan. Met het oog hierop is het hebben van zicht op de status van een zending altijd belangrijk, ongeacht de manier waarop een zending wordt vervoerd.

Speciaal voor zendingen die door de lucht worden vervoerd is er trace air cargo. Goederen kunnen middels trace air cargo worden gevolgd.

Trace air cargo op basis van AWB nummer

Luchtvracht wordt in alle gevallen voorzien van een uniek luchtvrachtnummer. Dit is een nummer bestaande uit 3 cijfers, een streep en vervolgens nog 8 cijfers. De eerste 3 cijfers worden gebruikt om aanvragen volledig automatisch naar de juiste luchtvaartmaatschappij te verzenden.

Een luchtvrachtnummer wordt ook wel een AWB nummer genoemd. AWB staat voor Air Way Bill. Trace air cargo werkt met behulp van dit specifieke nummer. Het is mogelijk om het betreffende AWB nummer van zendingen in te voeren, waarna de zending gevolgd kan worden. Op deze manier is het mogelijk om real time inzicht te krijgen in alle relevante gegevens en informatie met betrekking tot de specifieke zending. Hierdoor is ook altijd duidelijk waar de zending zich bevindt.

Uw ervaren partner voor luchtvracht

SILS biedt logistieke oplossingen op maat. Ook voor luchtvracht met trace air cargo ben je bij ons aan het juiste adres. Ben je op zoek naar de logistieke partner die voor elke zending de juiste vorm van transport kan aanbieden, inclusief passende dienstverlening op maat? Wij staan voor jou klaar. Wil jij meer weten over onze dienstverlening of over trace air cargo in het bijzonder? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.

 

 

Onze diensten

Benieuwd naar de SILS Douane Scan?

Wij beantwoorden graag jouw vragen en maken een aantrekkelijke offerte op maat voor je.