Van Caem Klerks Group kiest voor SILS!

Na een uitvoerige tenderprocedure is SILS geselecteerd als logistieke dienstverlener voor de divisie “Toiletries” van de Van Caem Klerks Group! Het spreekt voor zich dat wij daar uitermate trots op zijn!

Van Caem Klerks Group is een sterk internationaal handelshuis met een lange track record, dat bestaat uit meerdere divisies. De “Toiletries Divisie” biedt een groot assortiment toiletartikelen aan klanten overal ter wereld. De strategie is erop gericht om de beste en meest efficiente service te bieden in dit marktsegment, gericht op lange termijn relaties met klanten en leveranciers.

Intensieve professionele logistieke dienstverlening

Er wordt van SILS het nodige gevraagd. De logistieke eisen liggen hoog, niet alleen op het inbound proces, maar tevens op het outbound proces. Intensieve controles op aantallen, maar ook op de juistheid van de aangeleverde artikelen. Het managen van master-data en een intensieve communicatie met de klant. De focus van de business zal liggen op klanten binnen Europa die door middel van wegtransport worden beleverd. 

SILS zal onder andere verantwoordelijk zijn voor de volgende logistieke diensten:

  1. Inbound afhandeling
  2. Gedetaillerde inspectie van aanleverde goederen
  3. Orderpicking
  4. Opslag
  5. Voorraad Management
  6. Douane advies & afhandeling
  7. Transportplanning
  8. Distributie naar de eindklant

Dedicated projectteam

Gezien de intensiteit van het klantcontact en de omvang van het account zal Van Caem Klerks Group onderdeel zijn van het dedicated projectteam binnen SILS. Het project team is verantwoordelijk voor de goede aansturing en uitvoering van iedere opdracht en de communicatie met de klant. SILS ontvangt de goederen van verschillende leveranciers, meestal via wegtransport maar mogelijk ook via containerleveringen. In Apeldoorn checkt SILS gedetailleerd op aantallen en op inhoud en slaat de goederen vervolgens zo efficient mogelijk op. Orders worden binnen de overeengekomen lead-time gepickt, gepackt en gedistribueert naar klanten binnen Europa, maar ook daarbuiten. Op tijd, compleet en conform alle vereiste douaneregels. Ook de opmaak van douanedocumenten hoort hierbij, evenals bijvoorbeeld een gedetailleerde packing list per pallet. 

 

WE ZIJN TROTS ALS EEN PAUW EN KIJKEN UIT NAAR EEN SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE EN EEN LANGDURIGE PROFESSIONELE & PLEZIERIGE SAMENWERKING!