SILS nu ook actief voor Calvin Klein

SILS werkt al enkele jaren voor Tommy Hilfiger. Voor de afdeling “Windows” verzorgen wij de ontvangst, consolidatie en wereldwijde distributie voor alle materialen voor de etalages. Pure projectlogistiek dus! Vanaf zomer 2017 levert SILS nu ook voor Calvin Klein mondiaal de etalagematerialen uit. Beide merken vallen onder het concern PVH. Met deze uitbreiding spreken zij hun vertrouwen uit in de projectmatige aanpak van SILS.

 

Per seizoen ontvangen de winkels van Calvin Klein de materialen voor een nieuwe thema-etalage. Variërend van kleine items tot en met complete verbouwingen van de etalages van de flagship stores zoals in Londen en Parijs. SILS voert deze complexe logistieke operatie uit op basis van continu projectmanagement zoals SILS dit ook succesvol toepast voor Tommy Hilfiger.

Dedicated projectteam

De vier modeseizoenen volgen elkaar in een hoog en vast tempo op en kennen elk seizoen een harde launch date. Een dedicated projectteam is bij SILS verantwoordelijk voor de goede aansturing en uitvoering van ieder project. Daarnaast vinden tussentijds ook andere projecten plaats. SILS ontvangt de goederen van verschillende leveranciers, onder andere containerleveringen. In Apeldoorn consolideert SILS de inhoud en distribueert deze vervolgens fijnmazig naar alle winkels wereldwijd. Op tijd, compleet en conform alle vereiste douaneregels. Ook de opmaak van douanedocumenten hoort hierbij, evenals bijvoorbeeld het opmaken van de invoice, een gedetailleerde packing list of een Certificaat van Oorsprong. Uiteraard sturen wij PVH een dagelijkse rapportage met statusupdates over alle bijbehorende logistieke processen.