Optimaliseer je logistieke processen met SILS

Shared logistics

Als bedrijf zijnde is het van groot belang om je logistieke processen efficiënt en effectief te laten verlopen. Dit kan je helpen om kosten te besparen en jouw concurrentiepositie te versterken. Shared logistics is een manier om dit te realiseren en SILS kan je hierbij helpen.

Wat is shared logistics?

Shared logistics, ook wel bekend als gedeelde logistiek, is een logistiek concept waarbij meerdere bedrijven gebruikmaken van dezelfde logistieke infrastructuur en diensten om kosten te besparen en efficiëntie te verhogen. Hierdoor kun je als bedrijf de kosten delen van diensten zoals warehousing, distributie en douaneactiviteiten.

Wat zijn de voordelen van shared logistics?

Shared logistics kan diverse voordelen bieden voor bedrijven. Hieronder volgen enkele voordelen van shared logistics:

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van gedeelde infrastructuur en diensten, kunnen bedrijven kosten besparen op bijvoorbeeld opslag, transport en douaneactiviteiten. Dit kan resulteren in lagere logistieke kosten en dus meer winstgevendheid.

Efficiëntie

Shared logistics kan de efficiëntie van logistieke processen verhogen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van geautomatiseerde processen en moderne technologieën. Dit kan leiden tot een snellere doorlooptijd en dus een betere klanttevredenheid.

Flexibiliteit

Shared logistics kan bedrijven de mogelijkheid bieden om hun logistieke processen flexibeler in te richten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van gezamenlijke opslagruimte, kan een bedrijf snel en flexibel inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Duurzaamheid

Het kan ook bijdragen aan een meer duurzame bedrijfsvoering. Door de infrastructuur en diensten te delen, kunnen bedrijven de milieubelasting verminderen en CO2-uitstoot verminderen.

Hoe kan SILS jou helpen met shared logistics?

Wij zijn een logistieke dienstverlener die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van logistieke activiteiten, zoals warehousing en distributie. Ook bieden we douaneactiviteiten voor zowel nationale als internationale cargo. Hierdoor kunnen wij je helpen bij het afhandelen van douaneformaliteiten voor zowel nationale als internationale zendingen. Daarnaast kunnen wij je onder andere adviseren over douaneheffingen en -regelgeving en ervoor zorgen dat je zendingen voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Bij SILS kun je gebruikmaken van gezamenlijke infrastructuur en diensten om jouw logistieke processen efficiënter te maken. We bieden bijvoorbeeld gezamenlijke opslagruimte aan in onze modern uitgeruste warehouses. Hierdoor kun je als bedrijf de opslagkosten delen en flexibeler inspelen op de vraag vanuit de markt.

Daarnaast biedt SILS ook gezamenlijk transport aan, waardoor je als bedrijf kunt besparen op transportkosten. We hebben een uitgebreid netwerk van transporteurs en kunnen jouw cargo nationaal en internationaal verzorgen.

We beiden ook diverse value-added services aan, zoals order picking, labeling en verpakken. Deze services kunnen je helpen om je logistieke processen verder te optimaliseren en efficiënter te maken.

Tot slot heeft SILS ook de nodige ervaring met het gebruik van moderne technologieën om logistieke processen te optimaliseren. Zo hebben we een eigen Warehouse Management Systeem (WMS) ontwikkeld dat zorgt voor een efficiënt beheer van de voorraad en orderverwerking.

Kies voor efficiënte en kostenbesparende logistiek met SILS’ shared logistics

Shared logistics kan voor veel bedrijven een interessante manier zijn om kosten te besparen en logistieke processen efficiënter te maken. SILS is een ervaren logistieke dienstverlener die je kan helpen bij het implementeren van shared logistics in jouw bedrijf. Met onze expertise op het gebied van warehousing, distributie, douaneactiviteiten en moderne technologieën kunnen wij je helpen je logistieke processen te optimaliseren en jouw concurrentiepositie te versterken. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie over shared logistics en de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze diensten

Benieuwd naar onze tarieven?

Graag beantwoorden we je vragen. Ook kunnen we een aantrekkelijke offerte op maat voor je maken.