Opslag in grijplocaties

SILS: optimale single piece picking

Single items die door ons worden opgeslagen worden in de regel opgeslagen in grijplocaties. Deze grijplocaties zijn nog kleiner dan de locaties op legborden. Maar nog veel belangrijker, door gebruik te maken van grijplocaties kunnen we losse units opslaan en dus ook picken.

Efficiënte opslag in grijplocaties

Door gebruik te maken van opslag in grijplocaties zorgen we ervoor dat het ook mogelijk is om kleine, losse items op een zo efficiënt mogelijke manier, tegen zo laag mogelijke kosten, te kunnen opslaan. De grijplocaties kunnen we op klantniveau inrichten. Hierbij maken we gebruik van een aantal vaste afmetingen. Ook de opslag in grijplocaties wordt hierdoor per klant zo veel mogelijk geoptimaliseerd.

Iedere grijplocatie is uiteraard een unieke locatie in ons Warehouse Management Systeem, met een uniek nummer. Op deze manier kunnen we onze kwaliteit en betrouwbaarheid waarborgen, ook voor uw voorraad die in grijplocaties is opgeslagen.

Warehouse Management Systeem

De voorraad in grijplocaties wordt verder volledig op dezelfde manier behandeld als de voorraad op palletlocaties. Dit betekent dat ook de voorraad in grijplocaties volledig wordt geadministreerd in ons Warehouse Management Systeem en dat alle rapportages en statistieken 24/7 online te raadplegen zijn.

De grijplocaties zijn per definitie picklocaties: de voorraad in de grijplocaties wordt gebruikt voor de orderpicking. Dagelijks worden de grijplocaties indien nodig aangevuld vanuit de eventuele bulklocaties. Hierdoor komt een orderpicker nooit bij lege grijplocaties en verloopt de orderpicking altijd op de meest efficiënte manier!

Meer weten over opslag bij SILS?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van opslag of in het bijzonde opslag in grijplocaties bij SILS? Wij maken graag een offerte op maat voor u.