Kooyman

Kooyman is met negen vestigingen op Curacao, Aruba, Bonaire en St. Maarten de marktleider in de Do It Yourself (DIY) markt in het Caribisch gebied. Kooyman biedt alles op het gebied van bouwmaterialen.

Vraag

We hebben een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige Europese forwarder nodig voor alle goederen die wij vanuit Europa binnen de Nederlandse Antillen importeren. Deze strategische partner moet alle goederen kunnen ontvangen en kunnen consolideren op eiland- en winkelniveau om deze vervolgens te verschepen binnen vooraf overeengekomen doorlooptijden. De gehele keten moet volledig transparant en online inzichtelijk zijn, vanaf het moment van bestellen tot en met de uiteindelijke aflevering in de winkel.

Oplossing

2Integrale logistieke dienstverlening. Flexibiliteit. Innovativiteit. SILS is voor Kooyman “Supply Chain Owner” voor alle goederen die vanuit Europa worden geimporteerd. Bestellingen die door Kooyman worden geplaatst worden automatisch geimporteerd in het systeem van SILS. Tijdens de aanleveringen van de diverse leveranciers worden de zendingen door SILS gecontroleerd en op winkelniveau geconsolideerd. Uiteraard binnen de overeengekomen doorlooptijden.

Vanuit onze rol als forwarder boeken wij de zeevracht rechtstreeks bij de diverse rederijen. De keuze voor de rederij hangt onder andere af van het type container en de noodzakelijke doorlooptijd en uiteraard het prijsniveau dat hierbij hoort.

Na aankomst op het desbetreffende eiland zorgen onze zorgvuldig geselecteerde agenten voor de ontvangst van de container, de lokale inklaring en de tijdige distributie naar de eindbestemming. Als Supply Chain Owner is SILS eindverantwoordelijk voor de performance van deze lokale agenten.