Altijd de meest efficiënte wijze van transport

Incoterms 2022

Incoterms 2022

Incoterms 2022 zijn de meest recente incoterms. De term ‘incoterm’ verwijst naar de internationale commerciële voorwaarden en bestaan uit een opsomming van regels die omschrijven bij wie de verantwoordelijkheid ligt voor wat er gebeurt tijdens internationale transacties. Deze voorwaarden werden in 1936 voor het eerst gepubliceerd en zijn door de jaren heen verder ontwikkeld.

Voor internationale transacties en de bijbehorende verantwoordelijkheden kijken we nu naar de Incoterms 2022, welke wereldwijd geaccepteerd worden. Deze voorwaarden zijn voornamelijk bedoeld om risico’s bij misverstanden te beperken. Alle kosten, risico’s en taken die voorkomen bij de transactie van verkoper naar koper staan beschreven in de Incoterms 2022.

De verschillende Incoterms 2022

Het is in alle gevallen belangrijk om voorafgaande aan een transactie duidelijk te stellen wie verantwoordelijk is voor de kosten, de taken en de risico’s. Dit gebeurt door middel van de incoterms, die in alle landen ter wereld hetzelfde zijn. De incoterm wordt daarom altijd op de factuur vermeld. De Incoterms 2022 bestaan uit veel verschillende incoterms. We kennen de incoterms FCA, DAP, CPT, DDP, CIF, FOB, EXW, CFR, CIP, DAT, FAS en DPU. In de praktijk zien we uiteraard dat bepaalde incoterms 2022 veel vaker worden toegepast dan andere incoterms.

De EXW incoterm staat voor Ex-Works, ook wel Af Fabriek, en behoort tot de meest voorkomende incoterms. Daarnaast komen ook de DAP en DDP veel voor in de praktijk. DAP staat voor Delivered At Place, ook wel franco ter plaatse. DDP staat voor Delivered Duty Paid, ook wel franco inclusief rechten.

Elke transactie optimaal verzorgd

Uiteindelijk is het belangrijkste doel van de incoterms 2022 dat risico’s worden beperkt en transacties gewoon zo goed mogelijk verlopen, zowel voor de verkoper als voor de koper. SILS heeft een ruime ervaring als logistieke partner en biedt maatwerk oplossingen voor zowel nationaal als internationaal transport. Wil je meer informatie of advies, of heb je vragen over de incoterms 2022? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Onze diensten

Benieuwd naar onze tarieven?

Graag beantwoorden we je vragen. Ook kunnen we een aantrekkelijke offerte op maat voor je maken.