Altijd de meest efficiënte wijze van transport

Distributiekanalen

Distributiekanalen

Een distributiekanaal is eigenlijk een serie van bedrijven of personen die een rol spelen in het overbrengen van goederen of producten van de fabrikant tot de eindgebruiker. Leveranciers en afnemers communiceren op meerdere manieren met elkaar, waardoor er uiteindelijk een goederenstroom ontstaat. Deze goederenstroom kan volledig materieel zijn, maar kan tegenwoordig ook geheel of gedeeltelijk virtueel of digitaal zijn.

Elk milieu en elk middel dat wordt aangesproken voor de communicatie tussen leverancier en eindgebruiker valt onder het distributiekanaal. In de basis kunnen we twee soorten distributiekanalen onderscheiden, namelijk een direct kanaal en een indirect kanaal. De indirecte distributiekanalen kunnen we weer opdelen in drie varianten.

Directe en indirecte distributiekanalen

Veel verschillende zaken kunnen onderdeel uitmaken van een distributiekanaal. Hierbij kan worden gedacht aan mailberichten en post, social media en telefoongesprekken, de straatmarkt of bijvoorbeeld de supermarkt. Er is maar één soort direct distributiekanaal en dat is wanneer het product direct van de fabrikant naar de eindgebruiker gaat. Dit noemen we ook wel een ultrakort distributiekanaal. De overige distributiekanalen zijn indirect.

Er is sprake van een kort distributiekanaal wanneer er enkel een detailhandel wordt ingeschakeld. Worden er een groothandel en een detailhandel ingeschakeld, dan is er sprake van een lang distributiekanaal. Dit is ook het geval wanneer er meerdere groothandelaren worden ingeschakeld, waarna er een detailhandel wordt ingeschakeld.

SILS biedt maatwerk logistieke oplossingen

Binnen vrijwel ieder distributiekanaal is transport nodig, een logistieke oplossing. Transport behoort dan ook eigenlijk altijd tot elk van de distributiekanalen. Bij SILS vinden we het belangrijk dat wij iedere klant de juiste vorm van transport kunnen aanbieden. Wij zorgen voor maatwerk nationaal en internationaal transport, passend aan het vraagstuk van de klant.

Wij verzorgen diverse vormen van transport op professionele wijze. Hierbij kun je denken aan wegtransport, luchtvracht, zeevracht en goederenvervoer per spoor. Wil je meer weten over onze mogelijkheden als onderdeel van een goed georganiseerd distributiekanaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Onze diensten

Benieuwd naar onze tarieven?

Graag beantwoorden we je vragen. Ook kunnen we een aantrekkelijke offerte op maat voor je maken.