Customs

Cargotracking

Cargotracking

Cargotracking is van toepassing op goederen die als hoogwaardig worden gezien. Hierbij kan worden gedacht aan goederen zoals consumentenelektronica, medische apparatuur of farmaceutische producten (medicatie). In de praktijk verwijst cargotracking naar de verificatie van de gedefinieerde voorwaarden van verzending voor deze specifieke hoogwaardige goederen. Voor veel bedrijven in de toeleveringsketen vormt cargotracking één van de belangrijkste uitdagingen. Dit heeft voornamelijk te maken met een vaak slechte zichtbaarheid van de processen zodra de zending het punt van herkomst verlaten heeft.

Meer zichtbaarheid met de juiste cargotracking oplossingen

Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het vervoeren van waardevolle vracht, ofwel hoogwaardige goederen, hebben vaak te maken met onvoldoende vrachtbeheer. Er ontstaat gemakkelijk financiële schade, onder meer door pogingen tot manipulatie en diefstal. Naast het verzekeren van waardevolle lading, is monitoring van de lading vereist tijdens de reis van de lading, vanaf het punt van herkomst tot het punt van levering, om deze potentiële financiële verliezen te voorkomen. Met de juiste cargotracking oplossingen wordt er een zogenaamde end-to-end zichtbaarheid gerealiseerd van de lading, dus van locatie van de productie tot aan de locatie waarop de lading geleverd wordt. Onderweg wordt optimaal gemonitord. Jouw lading wordt volledig gecontroleerd en traceerbaar door de toeleveringsketen, ook voor luchtzendingen en zeezendingen met een veel langere duur.

SILS zorgt voor de juiste cargotracking services

Door volle aandacht te besteden aan cargotracking kunnen veel problemen worden voorkomen. Wanneer goederen onderweg verkeerd worden behandeld, kan er direct een waarschuwing worden afgegeven om meteen actie te ondernemen. Uiteraard kan ook effectief worden voorkomen dat er wordt afgeweken van de geplande route of dat de lading wordt gelost op het verkeerde adres. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van wat cargotracking kan betekenen. SILS staat voor jou klaar met de juiste cargotracking oplossingen. Wil je meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.

 

Onze diensten

Benieuwd naar de SILS Douane Scan?

Wij beantwoorden graag jouw vragen en maken een aantrekkelijke offerte op maat voor je.