Zeevracht: SILS steekt van wal

Vervoer van uw goederen kan langs vier kanalen: over de weg, door de lucht, met de trein en over het water. Vaak worden deze kanalen gecombineerd om uw goederen van A naar B te krijgen. Zeevracht, of ook wel shipping genoemd, is nog steeds groeiend. Op mondiale schaal wordt hier grootschalig in geïnvesteerd. Niet alleen in steeds groter wordende containerschepen, maar ook in de infrastructuur. Actueel voor zeevracht zijn natuurlijk de uitbreidingen van het Panamakanaal en het Suezkanaal.

Uitbreiding Panamakanaal

De uitbreiding van het Panamakanaal nadert zijn voltooiing. Delen van het nieuwe sluizencomplex zijn onder water gezet en de sluisdeuren worden getest. De verbouwing van het ruim 81 kilometer lange kanaal duurt al meer dan zeven jaar en heeft tot nu toe bijna zeven miljard dollar gekost. De nieuwe sluizen zijn 60% breder en 40% langer dan de bestaande sluizen. Hierdoor kan de nieuwste generatie containerschepen, met een capaciteit van ongeveer 12.000 TEU, straks gebruik maken van het Panamakanaal. Een goede ontwikkeling voor de zeevracht.

Het nieuwe Suezkanaal

Panama kanaalTegelijkertijd is er aan de andere kant van de wereld hard gewerkt aan het nieuwe Suezkanaal. Een enorme verbetering voor de zeevracht. Want na een jaar baggeren, door de Nederlandse baggeraars Boskalis en Van Oord, is in Egypte zojuist de 35 kilometer lange uitbreiding van het Suezkanaal geopend. Voortaan kunnen grote schepen elkaar op meer delen van het kanaal in tegengestelde richting passeren. Dit halveert de gemiddelde vaartijd van 22 uur tot 11 uur! Ook kan door de uitbreiding het dubbele (!) aantal schepen door het kanaal.

SILS: uw ervaren partner voor zeevracht

Deze ontwikkelingen bewijzen dat zeevracht uiterst actueel is en nog een enorme potentie heeft. SILS is uw ervaren partner als het gaat om shipping. SILS heeft zich onder andere gespecialiseerd in het Verre Oosten (met name China), Noord & Zuid Amerika, het Midden Oosten (met name Dubai), en in het bijzonder ook in het Caribische gebied (Antillen).

Zeevracht Nederlandse Antillen

shipping
Door ons grote volume dat wij dagelijks verladen richting het Caribische gebied, voornamelijk Curaçao, kunnen wij korte doorlooptijden hanteren. Het maakt hierbij niet uit of u een hele container door SILS wilt laten verschepen, of slechts 1 pallet. Of, om in logistieke termen te blijven: een FCL container (full container load) of een LCL container (less than container load).

Vertrouwd netwerk van agenten

Op basis van dit grote volume zeevracht richting het Caribische gebied hebben wij in de loop der jaren op de Antillen, vooral op Curaçao en Aruba, een zeer sterk netwerk van lokale agenten opgebouwd. Zij zorgen niet alleen voor de correcte ontvangst van uw zending, maar zorgen er vervolgens ook voor dat uw goederen via fijnmazige distributie op de uiteindelijke plek van bestemming op de Antillen worden afgeleverd. Die laatste schakel vormt een belangrijke toegevoegde waarde in de logistieke dienstverlening van SILS. Via ons houdt u daarmee de door-to-door verzending van uw zeevracht zendingen in één hand. Overigens, wij verzorgen uiteraard ook alle uitvoerdocumentatie voor uw zending. Wanneer SILS voor u de shipping verzorgt, komt uw zending dus ingeklaard en al bij uw vestiging of klant op Curaçao, of waar dan ook op de Antillen.

Willem-Jan Cramer