Wereldwijd innoveren? SILS verkent én verlegt grenzen!

Volgt u de blogs van SILS? Dan weet u dat we volop innoveren. In ons belang, maar vooral in het belang van onze klanten. Het liefst op veel verschillende terreinen tegelijk. Zowel intern als extern. Een kwestie van zaaien en uiteindelijk oogsten. Bijzonder is dat een aantal door ons in gang gezette innovaties ineens heel harmonieus met elkaar samenvalt. De groeiende omvang van SILS is hierin een katalysator. Graag nemen wij u in vogelvlucht mee naar dit bijzondere momentum. De eerste die daarvan profiteert? Geheel in stijl van SILS is dat uiteraard…ú.

Intern hebben we onze organisatie goed op orde. Het vertrouwen in het vakmanschap van onze medewerkers is groot. De juiste mensen zitten op sleutelposities. Met als insteek dat al het contact met onze klanten vanuit hen direct, snel en informatief verloopt. Onze medewerkers, maar ook systemen en processen, zijn hier volledig op toegespitst. Eenduidigheid, snelheid en efficiency in al onze communicatie met u staan hierin centraal. Van groot belang in een snelle wereld waarin u tegenwoordig met een e-mail of Skype sessie iedereen overal in de wereld kan bereiken.

Nieuwbouw

We zien een gezonde groei binnen SILS. De trigger? Onze onderscheidende kernwaarden, focus op gewilde diensten en vakkundige medewerkers. Deze groei leidt tot de noodzaak tot uitbreiding. Bij voorkeur van onze huidige locatie in Apeldoorn. Ook hier krijgt innovatie in dat geval alle ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Met moderne nieuwbouw blijven wij voorzien in de groeiende vraag van onze opdrachtgevers naar hoogwaardige distributie en warehousing. Door deze fysieke concentratie op één locatie profiteren ook onze klanten van maximaal korte lijnen.

Eigen entiteit op Curaçao

Ook extern versterken onze innovaties elkaar. In een eerdere blog kon u lezen dat we op Curaçao een eigen logistieke entiteit aan het oprichten zijn. Met de focus om verder te kunnen groeien in het Caribisch gebied. Ook u bent uitgenodigd hiervan gebruik te maken.

Zowel naar West als naar Oost

Naast deze innovatieve focus op het Westen, richten we tegelijkertijd ook onze blik op het Oosten. Om precies te zijn: ondernemen met en voor China. In een vorige blog las u bijvoorbeeld hoe wij de complexe douane- en BTW-problematiek tackelen als vooral e-commerce goederen uit China binnen de EU arriveren voor verdere verhandeling via een platform zoals Amazon. Met onze douanekennis borgen we de juiste bepaling van de douanewaarde en de daaruit voortvloeiende invoerrechten volgens een tool die we aan de Nederlandse Douane voor zullen leggen. Dit voorkomt voor onze Chinese zakenpartners of andere opdrachtgevers per definitie ongelegen en vaak onverwachte naheffingen.

Veel meer logistiek gemak vanuit China

Maar niet alles verloopt digitaal! De fysieke component in ons werk is nog steeds van groot belang. SILS bezoekt daarom binnenkort een belangrijke logistieke beurs in China. Naast het ontmoeten van onze huidige klanten en mogelijke prospects zijn wij gericht op zoek naar een logistieke partner in China die in dat immense land allerlei losse bestellingen voor u kan ophalen, verzamelen en geconsolideerd kan verzenden naar Europa, of waarheen u maar wilt. Dit logistieke gemak moet leiden tot het kunnen samenvoegen van kleinere orders, vanuit meerdere Chinese leveranciers, die u in één overzichtelijke zending vanuit China ontvangt.

U ziet het: nogal wat van onze innovaties vullen elkaar versterkend aan. Aan u om hiervan te profiteren in een opgaande markt. Intussen innoveert SILS stevig verder…

 

Willem-Jan Cramer