Uitbreiding SILS is meervoudige sprong voorwaarts

De huidige locatie van SILS aan de IJsseldijk in Apeldoorn wordt uitgebreid met in totaal 9.356 m2 bestaande uit een hoogbouwmagazijn, expeditieruimte en kantoorruimte. Tevens worden een laadkuil met 9 loading docks en parkeerplaatsen toegevoegd. Dit brengt de totale opslagcapaciteit straks op ruim 25.000 palletplaatsen en het totaal aantal loading docks op 13. Momenteel bevindt de nieuwbouw van deze belangrijke uitbreiding zich in de afrondende fase. Eind april verwachten we, conform de planning, de oplevering.

Na de oplevering begint voor ons het inrichtingswerk zoals het laten plaatsen van de nieuwe stellingen voor een extra capaciteit van ruim 15.000 pallets. Ook breiden we uit met hef- en reachtrucks. Een projectgroep nieuwbouw bereidt momenteel de verhuizing voor. Immers, onze twee tijdelijke externe locaties gaan we sluiten en de activiteiten daar zullen we centraliseren aan de IJsseldijk. Daarnaast is zo’n verhuizing natuurlijk altijd een uitgelezen moment om de voorraad van onze klanten te analyseren en te optimaliseren. Dit geldt ook voor de zone indeling in het warehouse en alle logistieke primaire en ondersteunende processen. Samengevat: door de uitbreiding van ons Logistic Center hebben we nu de mogelijkheid om alles opnieuw en efficiënt in te richten. Eveneens heroverwegen wij onze manier van werken in het bestaande magazijn waar het nieuwe magazijn aan vast wordt gebouwd. Kortom, een goed moment om alle logistieke werkzaamheden voor onze bestaande klanten te evalueren en ondersteunende processen te optimaliseren! Uiteraard hebben onze klanten de zekerheid dat deze verhuisbewegingen geen invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden in die verhuisperiode. We voeren deze achter de schermen uit. Het werk voor klanten gaat ononderbroken door.

Voortaan alles onder één dak

Kortom, we gaan voor al onze klanten weer vanuit één (grote en uitgebreide) locatie werken. We hebben er dan ook bewust niet voor gekozen om onze uitbreiding elders in Nederland te situeren, maar heel weloverwogen gebouwd aan de huidige locatie in Apeldoorn. We kijken erg uit naar deze nieuwe gecentraliseerde werksituatie. Enkele voordelen? De betrokkenheid tussen alle collega’s van SILS zal door deze centralisatie alleen maar verder toenemen. Ze zijn trots op de nieuwbouw en dat zal ongetwijfeld doorwerken in hun nog grotere inzet voor onze klanten. Ook hebben zij door de nieuwe ruimte letterlijk meer bewegingsvrijheid om flexibel voor klanten op vragen in te spelen. Niet alleen letterlijk meer vierkante meters, maar ook meer bewegingsruimte door onder andere maar liefst 9 extra loading docks en een aparte ruimte voor Value Added Logistics (VAL) projecten.

Voordelen voor klanten

Voor de klanten betekent dit dat wij vanuit één hypermoderne locatie de complete logistieke keten kunnen managen en klanten hierin voor de volle 100% óntzorgen. Zonder externe expertise in te hoeven schakelen. Belt bijvoorbeeld een klant met een vraag? Dan lopen we, als dat nodig is, met de telefoon het centrale magazijn in en geven wij u letterlijk vanaf de werkvloer een adequaat antwoord door de korte lijnen. Kortom, logistiek kunnen we voortaan weer héél dicht op de bal spelen.

Nieuwe ´room to move´ al direct gewild

Een deel van onze gloednieuwe ´room to move´ wordt al direct vanaf de start in gebruik genomen door een grote en nieuwe opdrachtgever. Een klant die vanaf de start op 1 juni al direct een positie inneemt in de top 5 van opdrachtgevers van SILS. Met trots presenteren wij u de naam: Van Caem Klerks Group, een internationaal handelshuis die veel met traders en sterk variërende producten werkt. Een opdrachtgever die hoge eisen stelt aan automatisering en aan communicatie, door de hoge variatiegraad van inkomende goederen is dit vooral op het cruciale moment van de ingangscontrole. Vanuit onze nieuwe setting kunnen we aan al deze eisen voldoen, zowel fysiek als digitaal. Onze nieuwe ´room to move´ gaan we dus al direct vanaf de ingebruikname maximaal innovatief inzetten. Inclusief een 100% dedicated accountteam voor deze mooie, nieuwe klant.

Daagt u ons uit alle nieuwe voordelen waar te maken?

We zijn er klaar voor, met onze nieuwe ruimte, maximaal gemotiveerde medewerkers én gecentraliseerde ontzorging van al uw logistieke processen. Daagt u ons uit dit waar te maken? U bent van harte welkom.

Willem-Jan Cramer