Cargo & Customs: specialisaties van SILS

De enorme groei van onze warehousing activiteiten vergde de laatste jaren veel aandacht. De uitbreiding van ons warehouse in 2019 is daar een goed voorbeeld van. Nu dit volledig is afgerond, en met de komst van Rob Damen als directeur Warehouse Operations, krijgen we meer capaciteit om de twee andere belangrijke kernactiviteiten van SILS prominent aandacht te geven: Cargo & Customs. Deze twee diensten bieden we uiteraard al sinds jaar en dag op hoogwaardig niveau aan, maar brengen we voortaan met extra diepgang onder de aandacht bij onze doelgroepen. In deze blog focus ik op Cargo, de volgende blog belicht Customs.

100% regie over goed geselecteerd netwerk

Cargo is zeker niet nieuw voor SILS. Al jarenlang bemiddelen wij nationaal en internationaal transport van goederen via elke denkbare modaliteit en combinaties daarvan. Dus zowel Road, Air en Sea alsook Rail. We werken hiervoor wereldwijd nauw samen met zorgvuldig geselecteerde transporteurs binnen ons netwerk, zowel binnen de EU als daarbuiten. SILS Cargo is specialist op onder andere de volgende bestemmingen: Europa, Nederlandse Antillen, Noord- en Zuid-Amerika, Dubai, India, Thailand, Japan en China. Deze logistieke partners doorgronden het typische DNA van SILS, hebben zich dit eigen gemaakt en realiseren dit unieke onderscheid 24/7 vanuit hun cargo-dienstverlening. Met onze betrouwbare huidige expeditie-partners koesteren én continueren we deze samenwerking, tegelijkertijd speuren we altijd naar nieuwe transporteurs die op grond van onze hoge eisen toetreden tot dit netwerk. Kortom, we besteden het transport van uw lading weliswaar uit, maar behouden en bewaken de regie over onze logistieke partners voor uw totale goederenstroom. Ons team van Cargo-specialisten zoekt dagelijks voor u naar de beste transportoplossingen voor alle goederenstromen, ook in het geval van retourlogistiek.

Stand alone of in samenhang met onze overige logistieke diensten

Belangrijk om te weten is dit: u kunt onze diensten op het terrein van Cargo op twee manieren inschakelen. Stand alone of in samenhang met onze overige logistieke diensten. U hoeft bij Cargo dus niet per se gebruik te maken van bijvoorbeeld onze warehousing. Ter illustratie: wij verrichten transporten die ons warehouse fysiek niet raken. Denk aan wegtransport, maar ook internationaal transport op basis van lucht- en zeevracht of gecombineerd. Kortom, ultieme vrijheid in uw samenwerking met SILS. Kiest u bewust wel voor een inbedding van Cargo in onze overige logistieke diensten? Dan profiteert u van een vergaande optimalisatie van uw complete logistieke keten. Niets moet, alles mag, de keuze is aan u. Een extra argument om voor Cargo bij SILS te kiezen? Door ons uitgebreide netwerk binnen alle voorkomende modaliteiten treden wij voor onze klanten op als hun ‘single point of contact’. Dit betekent maximale efficiency voor al uw logistieke communicatie.

Kwaliteit en prijs altijd in verhouding

SILS staat bekend om haar gegarandeerde kwaliteit en dienstverlening op het hoogste niveau. Dit geldt ook voor Cargo. In de eerste plaats staan uw kwaliteitseisen altijd centraal wanneer wij uw Cargo-activiteiten uitvoeren. In de tweede plaats voeren wij dit specialisme uit op de meest kostenefficiënte wijze. Met andere woorden: wij combineren kwaliteit met een scherp oog voor de prijs die de markt wil betalen voor Transport. Dit betekent dat wij, afhankelijk van de specifieke vraag van een klant, de gevraagde prijs altijd in balans kunnen brengen met het bijbehorende door klanten verlangde serviceniveau.

24/7 en realtime inzicht in de status van uw zending

SILS onderschrijft haar hernieuwde focus op Cargo met het inrichten van een zogeheten TMS-systeem. Dit maakt op basis van de functionaliteit ‘TransFollow’ digitale boekingen aan waardoor zowel onze transporteurs als opdrachtgevers 24/7 én realtime de status van zendingen kunnen inzien en volgen.

Een tip: plaats een Cargo proefopdracht!

Mocht uw interesse zijn gewekt? Een extra argument om onze Cargo-kwaliteit te testen is de mogelijkheid bij SILS om ons een proefzending te laten verzorgen voor u. Hiermee houdt u uw huidige Cargo-organisatie in werking en ontdekt u tegelijkertijd in uw ‘logistieke proeftuin’ hoe het Cargo-team van SILS alle beloften in deze blog realiseert.

Jens Stevens