Sjors van Engeland groeit door binnen SILS

“De eerste stap voor je verdere loopbaan binnen SILS begint bij jezelf”

Veel mensen oefenen niet het beroep uit waarvoor zij zijn opgeleid. Neem Sjors van Engeland. Met het diploma voor docent Lichamelijke Oefening op zak belandde hij al snel in de retail en daarna in de logistiek. Na diverse banen in de randstad in warehouses zoals van Etos en Albert Heijn, verhuisde hij voor zijn vriendin naar het oosten. Met zijn gevarieerde logistieke ervaring kon hij uiteindelijk als medewerker magazijn aan de slag bij SILS. Al rap belandde Sjors op de expeditie en werd hij na enige tijd teamleider: “Maar ik wilde meer en dat kon bij SILS.”

Bewust intern gesolliciteerd

Sjors is fysiek sterk: “Maar op een gegeven moment naderde ik de 50 en vroeg ik mij af of ik dit werk als volop meewerkend teamleider tot mijn 60ste of verder zou volhouden. Daarnaast had en heb ik ambitie. Hoewel ik in die tijd een externe aanbieding kreeg, heb ik heel bewust toch gesolliciteerd op een interne kantoorvacature bij SILS, iets heel anders dus dan het warehouse. Ik liet de standaard sollicitatiebrief varen en koos voor een persoonlijke variant daarop waarin ik mijn hart liet spreken over mijn passie en mijn drive.”

Van de vloer naar kantoor

SILS gaf Sjors de kans een maandje proef te draaien op een grote A-merkklant zonder wederzijdse verplichtingen: “Die openheid en vrijheid naar elkaar toe vond ik fijn. Voor ik het wist was die maand om, werd er een klap op gegeven en had ik de baan! De officiële titel? Account Representative Logistics.” Sjors verhuisde dus van de werkvloer in het warehouse naar een kantoorbaan. De kern van het werk van Sjors is veelzijdig: “Ik focus op een grote klant, ben daarvoor het eerste aanspreekpunt en regel alle orders die binnenkomen. Kortom, ik controleer of logistiek alles loopt en boek transporten voor deze grote klant. Indien nodig voer ik wijzigingen door. Daarnaast heb ik de regie over de dagelijkse afhalingen van twee vaste transporteurs voor zendingen binnen Europa. Ik heb veel begeleiding, uitleg, aandacht en hulp mogen ontvangen (en nog steeds) van de collega’s op het kantoor. Zij zijn vriendelijk en de sfeer is gezellig.”

“Door mijn baanwissel kwam er weer een loopbaankans voor een andere collega”

Brug tussen warehouse en kantoor

Sjors werkte jarenlang in het warehouse en op de expeditie, maakte alle werkzaamheden mee, leerde de SILS collega’s kennen en doorgrondt het systeem van SILS in het magazijn tot in detail: “Nu ik op kantoor zit, helpt dat enorm. Ik ken de collega’s in het warehouse en hun uitdagingen. In die zin kan ik de brug vormen tussen het warehouse met zijn expeditie en ‘boven’, dus het kantoor waar ik nu werk.” Die knowhow gaf Sjors al direct een voorsprong op iemand die hier blanco binnenkomt. Zijn collega’s in het warehouse waren oprecht blij voor Sjors met zijn nieuwe baan: “Sterker nog, door mijn baanwissel kwam er weer een loopbaankans voor een andere collega om mijn oude functie op te vullen.” Van zijn eerdere werk in het magazijn kwam Sjors elke dag fysiek behoorlijk moe thuis: “Nu is dat anders en heb ik veel meer energie over voor mijn hobby’s zoals elektronisch drummen, fietsen en fitness. De balans in mijn leven is beter.”

Spreek je uit

Tot slot heeft Sjors een advies voor collega’s die ook weleens iets anders willen: “Je leidinggevende is niet helderziend. Hij of zij kan niet raden wat je wilt en waar je nog onbenutte talenten liggen. Spreek je daarom actief uit over je ambities. De eerste stap voor je verdere loopbaan binnen SILS begint bij jezelf. Overigens, ik heb het in deze baan voorlopig goed naar mijn zin. Ik ben tevreden, maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.”