SILS is uw springplank naar Europa door fiscale vertegenwoordiging

SILS verzorgt in toenemende mate de logistieke handelingen voor bedrijven van buiten Europa die commercieel voet aan de grond willen krijgen binnen Europa. Ondernemingen uit China, Hong Kong en Amerika kunnen met SILS bijvoorbeeld rekenen op een vlekkeloze logistieke afhandeling van de import via zee- en luchtvracht en vervolgens de opslag, orderpicking en distributie van de orders. SILS is hierbij onder andere gespecialiseerd in de aflevering aan retailadressen binnen heel Europa, of zelfs wereldwijd. Maar moet zo’n bedrijf vanuit buiten Europa per se een eigen entiteit oprichten om te kunnen verkopen in Europa? Dit is niet nodig als zij kiezen voor fiscale vertegenwoordiging door SILS.

Tweesporenbeleid: niet optimaal

Voorheen zagen we dat veel grote ondernemingen die deze sprong naar Europa waagden, een tweesporenbeleid voerden: de logistiek via een logistieke dienstverlener en vervolgens de facturering en/of fiscale afhandeling in Nederland via een fiscale vertegenwoordiging, meestal door een accountancy firma. Dit laatste is niet altijd de meest efficiënte oplossing. Denk alleen al aan de tijdrovende communicatie tussen de logistieke dienstverlener en de separate fiscale vertegenwoordiger.

SILS combineert logistieke diensten en fiscale vertegenwoordiging

We leveren alle Europese logistieke diensten én we kunnen optreden als uw fiscale vertegenwoordiger. De voordelen voor onze mondiale opdrachtgevers zijn enorm. We leveren logistiek in de meest brede zin van het woord. Daarnaast kunnen wij voor klanten optreden als fiscale vertegenwoordiger. In dat geval factureren zij vaak zelf, maar verzorgen wij de BTW-administratie en de aangiftes. Eventueel, maar los daarvan, doen wij voor een heel beperkt aantal klanten ook de facturatie. Al dit werk doen we voor u vanuit een erkende fiscale vertegenwoordiging. Wij handelen hierbij uit uw naam op basis van een Nederlandse bankrekening die wij voor u aanvragen, beheren en waar vanuit wij voor u handelen. Inclusief zeer frequente rapportages over uw logistiek, facturering, liquiditeit, debiteuren en vooral ook: alle wettelijk correcte financiële en fiscale afhandeling.

Een concreet voorbeeld

Recent is SILS gestart met een Amerikaanse klant uit Memphis Tennessee, actief in woonmeubelen en accessoires. SILS ontving de eerste container en leverde een deel daarvan af op een beursvloer in Parijs, voor de Maison & Objet beurs. Deze beurs was voor deze nieuwe Amerikaanse klant zeer succesvol, en men ontving veel bestellingen voor daadwerkelijke afleveringen bij Europese retailers. Doordat de voorraad nu in Europa ligt, dicht bij hun klanten, kunnen de orders snel worden verwerkt en afgeleverd. De administratie was vooraf volledig door SILS opgezet, als fiscaal vertegenwoordiger van deze klant. Uiteraard conform de Nederlandse BTW wet- en regelgeving. De door deze klant verstuurde facturen worden direct opgenomen in de BTW-administratie en later opgenomen in de aangifte. Via één centraal adres in Apeldoorn worden deze ondernemende Amerikanen nu compleet bediend. Kortom, uw fiscale vertegenwoordiging via SILS? Uw springplank naar Europa!