SILS: nu ook partner voor uw International Sales activiteiten

Voor bedrijven buiten de EU kunnen de landen binnen de EU een interessante afzetmarkt zijn. Maar vaak ontbreekt het deze internationale bedrijven uit bijvoorbeeld Amerika of China aan ingangen om verkooptechnisch voet aan de grond te krijgen.

Verschillen in zakelijke cultuur, wetgeving, fiscale complexiteit, tijdverschillen, maar ook de grote afstand waardoor je lastiger resellers werft, kunnen bij International Sales een belemmerende rol spelen. De stap naar een eigen verkoopkantoor in de EU is daardoor vaak een te grote sprong ineens. Noodgedwongen beperken deze bedrijven zich tot veelal een aanwezigheid met een stand op slechts enkele beurzen in de EU. Hierdoor missen zij de slagkracht om Europese handelspartners op grote en effectieve schaal aan zich te binden.

SILS: uw International Sales bruggenhoofd in de EU

Voor geïnteresseerde bedrijven buiten de EU kan SILS de rol vervullen van International Sales bruggenhoofd binnen de EU. Naast de logistieke activiteiten die wij al of niet voor de producten van deze bedrijven verrichten, zoals warehousing en distributie, kunnen wij ook als hun Europese verkooppartner optreden voor alle denkbare sales activiteiten. Van de eerste werving van retailers of andere verkoopkanalen tot en met het correct en tijdig bevoorraden van deze verkooppartners én het introduceren en op peil houden van alle sales activiteiten. Eveneens kunnen wij voor hen alle communicatie met hun eindklanten opvangen, zowel telefonisch als per mail en via social media. Kortom, zowel activiteiten op het gebied van verkoopbinnendienst als verkoopbuitendienst. Het is maar net welk servicepakket deze organisaties bij SILS willen afnemen.

Correcte afhandeling

Naast logistiek partner kunnen wij dus voor u ook uw verkooppartner zijn binnen de EU. Daarin gaan we ver. Tot en met het controleren en bijstellen van de verkooppresentaties van uw producten in de verkooppunten die wij op basis van uw strenge eisen hebben geselecteerd. En de revenuen uit uw Europese activiteiten? Via het verrekenmodel dat wij met u overeenkomen, borgen wij een correcte financiële afhandeling en rapportage. Wij kunnen zelfs voor u een fiscale vertegenwoordiging voor uw verkoopactiviteiten in de EU in het leven roepen.

Het Amerikaanse Sugarboo Designs profiteert hier al van

Deze verkoopaanpak hebben wij met succes mogen uitrollen voor het Amerikaanse bedrijf Sugarboo Designs, gespecialiseerd in woondecoratie, stationary en meer. Wij waren al verantwoordelijk voor hun Europese logistiek, maar vormen inmiddels ook hun EU verkoopkantoor, werven retailers, bevoorraden deze en begeleiden hen bij alle sales activiteiten. Het persoonlijk bezoeken van hun retailers gebeurt nu alleen in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we volgend jaar een aantal agenten in een aantal Europese landen aanstellen om ook daar fysiek sales activiteiten uit te voeren.

We hebben zelfs een portal ontwikkeld waarop alle EU retailers van Sugarboo Designs hun bestellingen invoeren. Vervolgens zenden wij hen vanuit het Apeldoornse warehouse van SILS alle bestellingen via ons eigen logistieke apparaat. Het voordeel van logistiek en sales onder één dak is groot voor Sugarboo Designs: één partner, één aanspreekpunt en een alerte afhandeling van alle voorkomende vragen, verzoeken en eventuele problemen. Eveneens ontwikkelen wij voor Sugarboo Designs een eigen webshop en borgen wij ook de snelle en correcte uitlevering van de bestellingen via dat digitale kanaal. Ofwel: offline én online verkoop geregeld en logistiek afgehandeld door één International Sales partner: SILS. Durft u vanuit Amerika, China, India of ander land de sprong aan naar de EU? Wij zijn er klaar voor, zowel logistiek als verkooptechnisch.

Petra Hofs