Oprichting SILS Caribbean onderstreept strategisch belang van deze regio

SILS richt in Curaçao een eigen fysieke entiteit op. In eerste instantie vooral om onze rol als Supply Chain Owner Europa voor een van onze grotere opdrachtgevers nog beter in te kunnen vullen. Bedoeld om de outlets op een belangrijk deel van de Antilliaanse eilanden van een prominente DIY-keten logistiek te servicen. Daarnaast vormt deze stap onderdeel van een strategisch plan dat SILS tussen nu en vijf jaar ten uitvoer zal brengen. Dat plan moet ervoor zorgen dat SILS haar omzet in de Caribbean substantieel verder uitbreidt.

SILS heeft inmiddels een decennium praktische ervaring opgedaan met het verschepen van hoge volumes naar de Antillen en die ter plekke distribueren. Zoals voor de genoemde DIY-keten. Wij consolideren, verschepen en distribueren de goederen van al hun Europese leveranciers op zowel eiland- als winkelniveau. Door deze consolidatie door SILS zijn alle goederen al op palletniveau verzameld voor elke specifieke store. Maar ook voor andere klanten verladen wij wekelijks hun zeevracht zendingen. Uiteraard kunnen dit zowel LCL- als FCL-ladingen zijn.  Door onze verregaande automatisering krijgen onze klanten volledig transparant inzicht in hun complete supply chain. Vanzelfsprekend sluiten hierbij onze systemen naadloos aan op de systemen van onze klanten.

Uitstekende samenwerking met lokale partners

Voor de lokale distributie werkt SILS inmiddels ruim tien jaar succesvol samen met sterke lokale agenten op de Antillen. Partners waarmee wij een sterke en nauwe vertrouwensrelatie hebben opgebouwd. Deze logistieke overzeese ervaring van SILS zetten wij uiteraard ook graag in voor andere opdrachtgevers die hun markt op de Antillen vanuit Europa fijnmazig willen bedienen.

De Caribbean: van groot strategisch belang

SILS geeft met de oprichting van de entiteit SILS Carribean een sterk signaal af. Namelijk dat de Caribbean voor SILS van groot strategisch belang is én blijft. De oprichting van de genoemde entiteit is hiervan een tastbaar bewijs. Door de eigen fysieke entiteit zal SILS dichter op de lokale markt zitten, dichter op haar klanten, en kunnen wij onze klanten daardoor nog beter ondersteunen met alle (lokale) faciliteiten. Kortom, de oprichting van SILS Caribbean is opnieuw een bevestiging van het voornemen van SILS Nederland om tussen nu en vijf jaar haar strategische plan voor de Caribbean verder uit te rollen. Puur bedoeld om deze uitdagende regio logistiek nog beter te bedienen.

Raakt deze logistieke ontwikkeling uw bedrijfsvoering?

Wilt u ook dat SILS Caribbean voor u vanuit Europa goederen ontvangt en distribueert? En wellicht ook eerst consolideert? Wij zijn graag uw overzeese gespreks- én concrete uitvoeringspartner.

 

Willem-Jan Cramer