Exporteren naar buiten de EU? SILS ontzorgt met totaalpakket douanediensten.

SILS verzorgt, als u dit wenst, al uw douaneformaliteiten als u goederen vanuit buiten de EU importeert. In een eerdere blog gingen we in op de douanediensten rondom import. Echter, SILS is ook uw ervaren en gecertificeerde partner voor export. Sils regelt al uw uitvoerdocumenten, oorsprongscertificaten en overige douanedocumenten, wanneer u goederen wilt exporteren naar buiten de EU.

Invoeren goederen

Exporteren is relatief eenvoudig. Voorzien van de correcte documenten kunnen uw goederen ongehinderd de EU buitengrens over. Het vervolgens correct invoeren van de goederen in kwestie in een land buiten de EU is gecompliceerder. Het land van bestemming kan bijvoorbeeld vragen om de legalisering van de bijbehorende douanedocumenten of andere douanetechnische vereisten. Ook kan de lokale wet- en regelgeving afwijkend en complex zijn.

Van actie tot advisering

Bijzonder is dat SILS niet alleen alle benodigde exportdocumenten opmaakt, maar u vervolgens ook kan adviseren over de lokale invoer in het land van bestemming. Wij zoeken voor exporteurs tot in detail uit welke importverplichtingen er specifiek in het land van bestemming gelden. Hoe exotisch en vergelegen ook. Dit kan zijn voor gangbare goederen, maar ook voor afwijkende goederen. Wellicht dienen afwijkende goederen weer te voldoen aan tal van specifieke regels en verplichtingen, bijvoorbeeld op het gebied van keurmerken of kwaliteitsvereisten.

Complete projectbegeleiding

Wilt u voorkomen dat uw internationale bedrijfsproces verstoord wordt? Dan is praktisch toepasbare en altijd actuele kennis van export naar buiten de EU en dus ook import in een niet-EU land cruciaal . Deze import- en exportbegeleiding organiseren wij vooral voor opdrachtgevers voor wie SILS de volledige supply chain beheert, bijvoorbeeld de opslag en het transport van hun goederen. Supply chain management gebeurt steeds meer op basis van een complete project- en procesbegeleiding. Deze expertise passen wij uiteraard ook toe voor opdrachtgevers die ons puur en alleen voor de uitvoer- en invoerdocumenten inschakelen.

Ook als exporteren complex wordt

In sommige landen moeten er op douanetechnisch gebied in specifieke gevallen aanvullende zaken worden geregeld. Ook wanneer import en export complex wordt adviseert SILS u graag. Kortom, SILS kan u voor 100% ontzorgen voor een vlekkeloze export met een totaalpakket van diensten. Zoals:

  • AEO-certificeringen naar aanleiding van 9/11.
  • Handelsboycotten.
  • Het opmaken van oorsprongcertificaten.
  • Het legaliseren van facturen.
  • Het laten stempelen door ambassades.

U kunt deze activiteiten met een gerust hart overlaten aan de douanespecialisten van SILS.

Jens Stevens