Jens Stevens, vertrekkend Manager Cargo & Customs SILS:

“De kansen die SILS je biedt zijn waanzinnig”

9 juni 2022

SILS groeit en neemt gestaag nieuwe medewerkers aan. Maar soms verlaat een gewaardeerde collega ons bedrijf. Zoals Jens Stevens, na maar liefst 14,5 jaar loyale inzet. Vanuit zijn laatste functie als Manager Cargo & Customs kijkt Jens zeer tevreden terug op zijn periode bij SILS: “Bij SILS kreeg ik veel vrijheid om mijn werk en mijn ideeën over het vormgeven van de afdeling en de wijze waarop diensten uitgevoerd werden, zelf in te vullen. Met de ideeën die je als werknemer aandraagt, gaat het bedrijf daadwerkelijk aan de slag.”

Getuige van enorme groei                                                                                                                                                

Jens kwam bij SILS binnen als Manager Customs: “Mijn eerste verantwoordelijkheid lag bij de douane-afdeling. Na bijna twee jaar kwam daar de operationele verantwoordelijkheid bij voor Cargo en Logistics. Mijn functie werd breder, maar wel hield ik altijd mijn focus op douane en douane-projecten.” In die 14,5 jaar zag Jens SILS enorm groeien: “Toen ik startte bestond SILS uit 17 medewerkers en ik stond letterlijk en figuurlijk met mijn voeten in het zand aan de Surinameweg in Apeldoorn. En kijk eens waar SILS nu staat met circa 80 medewerkers en een opslagcapaciteit van 35.000 palletplaatsen.”

Stevige basis voor verdere groei                                                                                                                                          

De laatste jaren lag de focus van SILS, en dus ook die van Jens, onder andere op het benutten van alle mogelijkheden op het vlak van operations: “We hebben met elkaar de schouders gezet onder het integreren van de drie afdelingen tot één geheel: Cargo, Logistics en Customs. Daar is met elkaar enorm hard aan gebouwd. Er ligt nu een basis waarmee SILS goed verder kan.”

Altijd ruimte voor initiatieven                                                                                                                                          

SILS profileert zich in toenemende mate op basis van haar Employer Branding. Onmisbaar in een tijd waarin arbeidskrachten schaarser worden en kunnen kiezen uit veel werkgevers. SILS geeft daarbij haar medewerkers alle ruimte om met ideeën te komen en zich te ontwikkelen. Heeft Jens dat ook altijd zo ervaren? “De kansen die SILS je biedt zijn waanzinnig. Ik heb alle vrijheid gekregen die ik maar wilde. Van waar wij vandaan kwamen, viel er nog heel veel door te ontwikkelen. En daar kreeg ik alle ruimte voor om samen met het team een bijdrage aan te leveren. Een ontzettend leerzame periode. Ook wel spannend, omdat je de verantwoordelijkheid krijgt om iets op te bouwen zoals jij denkt dat het goed is voor het bedrijf. Met die vrijheid moet je om kunnen gaan en ik ben SILS ontzettend dankbaar dat ik die kans heb gekregen. Ongekend, want dit maak je, denk ik, niet bij veel werkgevers mee.”

Elke medewerker krijgt platform voor ontwikkeling                                                                                             

SILS probeert elke medewerker een bepaald platform te geven voor hun ontwikkeling, benadrukt Jens: “Geen loze taal, want met de input die je als werknemer vervolgens geeft, gaat het bedrijf daadwerkelijk aan de slag. Ik kreeg de kans overal mee te werken: met klanten, processen en projecten. SILS groeide en mijn competenties groeiden daarin mee.”

Studie en opleiding                                                                                                                                                       

 Jens volgde bijvoorbeeld regelmatig douane-opleidingen om zijn kennis op peil te houden. Van belang, want SILS doorstaat graag elke audit om haar douane-certificering te behouden en klanten te voorzien van juiste adviezen: “Andere relevante opleidingen zijn ook bespreekbaar. Zo zou ik een cursus Engels gaan doen en heb ik een coachingtraject gevolgd.”

Balans tussen expertise en de juiste drive                                                                                                                                  

In die 14,5 jaar zag Jens veel nieuwe collega’s komen bij SILS: “Voorheen kregen we meer jonge mensen binnen zonder ervaring die we zelf konden kneden. Nu zie je meer dat er gericht opgeleide specialisten met expertise binnenkomen. Beide insteken hebben hun waarde, zolang je maar borgt dat elke medewerker, naast expertise, de betrokkenheid, drive en motivatie meeneemt om alles uit zijn of haar werk te halen. Drive kun je niet leren, dat héb je of niet.”

Aan de slag als Senior Customs Consultant                                                                                                                    

Jens geeft aan dat hij een waanzinnig leuke tijd heeft gehad en dat het besluit om weg te gaan hem zwaar viel: “Dat bleek ook wel uit het enorm warme afscheid dat ik kreeg. SILS heeft nooit als klinische werkgever gevoeld. Dat maakt het voor mij heel bijzonder. Ik heb op een hoogtepunt afscheid genomen, zo voelt het oprecht.” Jens heeft inmiddels een nieuwe carrièrestap gezet: “Ik ga de wereld van douane consultancy in en word Senior Customs Consultant bij een grote douane-expediteur die de laatste jaren is gestart met een consultancy afdeling. Zij breiden momenteel vanuit Nederland hun werk uit naar de landen binnen Europa, ook buiten de EU-lidstaten. Mijn werk krijgt daarmee ook een buitenlandse component.”

Aanbeveling voor nieuwe medewerkers                                                                                                                                 

Wat zou Jens, vanuit zijn ervaring, iemand willen meegeven die overweegt bij SILS te solliciteren? “SILS biedt je een mooie baan binnen in een dynamisch logistiek bedrijf. Hierbij kun jij je enorm ontwikkelen en een goede bijdrage leveren voor je team en het bedrijf. De vrijheid geeft je kansen om je te ontwikkelen, ervaring op te doen en carrièrestappen te maken. Ik heb genoeg voorbeelden gezien en dit zelf ook zo ervaren. Ervaring in de logistiek is niet altijd noodzakelijk, als je maar de juiste ambitie en dynamiek meebrengt. Dan is SILS een fantastisch bedrijf om bij te werken. Met de juiste competenties vul je je collega’s goed aan waardoor je een hele mooie toekomst bij SILS tegemoet kan gaan.”