Blog

Werken bij SILS? Meer mogelijkheden dan ooit!

15 februari 2022

De kernactiviteiten van SILS zijn Cargo, Logistics en Customs. Dus veel bij ons draait om opslag, vervoer en een grote stroom wettelijk verplichte documenten. Maar al die voorraad, lading en documenten verplaatst zich fysiek of digitaal nog geen millimeter zonder onze toegewijde medewerkers. Zij vormen de waardevolle hearts & minds van onze dienstverlening. Daarom investeert SILS meer dan ooit in de kwaliteit en motivatie van onze medewerkers. Van heftruckchauffeur tot directielid. Van order picker tot customer servicemedewerker.

Stevige inzet op de “SILS SKILLS”

We dagen onze medewerkers graag uit om al hun capaciteiten en talenten maximaal te benutten binnen SILS. Ons devies? Haal het beste uit anderen door het beste uit jezelf te halen en dit te delen. Elke medewerker krijgt volop kans zijn of haar SILS SKILLS maximaal te ontplooien, ondersteund door ons gloednieuwe competentiehandboek. In januari krijgen alle medewerkers een workshop voor hoe zij dit competentiehandboek maximaal kunnen inzetten voor hun eigen ontwikkeling. Acties waarmee we willen bijdragen aan onze aantrekkelijkheid als werkgever. Overigens, ontwikkelingskansen waarvan we verwachten dat medewerkers deze met beide handen aangrijpen. Het MT is in deze rol dan ook meer faciliterend dan sturend en zet daarmee de medewerker centraal in zijn of haar eigen ontwikkeling. Nieuwe medewerkers selecteren we ook op die proactieve houding. SILS wil hen graag in huis halen, maar zij moeten beslist ook wat willen! Immers, de beste resultaten komen altijd nog van twee kanten. Ook staan we voortdurend op de uitkijk voor nieuwe, talentvolle collega’s. Mogen we die inderdaad verwelkomen? Dan rollen we voor hen een uitnodigend, informatief en verwelkomend ‘on boarding’ programma uit.

Succesvolle stagiaires

SILS werkt structureel met stagiaires. Onder andere met meerdere Hogescholen onderhouden we intensieve contacten en ook hun stagiaires zijn van harte welkom. Jonge studenten laten we niet zwemmen zoals zo vaak gebeurt. SILS geeft hen graag concrete en op de praktijk gerichte stageopdrachten. Veel stageopdrachten liggen op het vlak van logistic engineering. Daar leren de studenten én SILS van! Neem Mila Visser. Zij kwam bij ons binnen als stagiair, voerde een cruciaal onderzoek uit en vond het zó uitdagend bij SILS dat wij haar een baan aanboden. In een apart interview op onze site leest u alles over haar achtergrond, motivatie én dromen in de logistieke wereld. Een mooi inkijkje in wat jonge mensen tegenwoordig zoeken op de arbeidsmarkt en hoe SILS daarop aansluit.

Nieuwe beloningsstructuur

De arbeidsmarkt in Nederland is krapper dan ooit. SILS groeit in werk en zoekt voortdurend nieuwe medewerkers. Een actueel spanningsveld. Intern zetten we alles op alles om een aantrekkelijke werkgever te kunnen zijn voor een veelheid aan doelgroepen. In het licht hiervan hebben we recent een nieuwe beloningsstructuur geïntroduceerd. Dit geeft zowel onze bestaande als nieuwe medewerkers zekerheid en perspectief voor de komende jaren.

Collectief werven van nieuwe medewerkers

In onze werving zijn we inventief. Bijvoorbeeld via social media zoeken we onze doelgroep gericht op. Een uniek initiatief is de samenwerking op basis van een zogeheten HR-collectief dat de bedrijven op ons bedrijventerrein de Ecofactorij in Apeldoorn onderling zijn aangegaan, waaronder natuurlijk ook SILS. De innovatieve insteek? Niet de separate bedrijven, maar juist het complete bedrijventerrein als één uitdagende en aantrekkelijke ‘werkgever’ positioneren en promoten. Dit hr-concept staat nog in de kinderschoenen, maar de voorbereidingen zijn veelbelovend. Door het bedrijventerrein de Ecofactorij vanuit één hr-bedrijf te positioneren op basis van eenduidige branding bereiken we veel meer potentiële werknemers voor alle bedrijven. Schoolverlaters die nog niet weten wat zij willen kunnen bijvoorbeeld op meerdere bedrijven rouleren om te proeven welk bedrijf echt iets voor hen is. Of denk aan een betere ontsluiting om het terrein te bereiken, gratis mobiliteit op het bedrijventerrein, een gezamenlijke foodtruck en zelfs een mogelijke loopbrug naar een naastgelegen natuurterrein voor stimulerende wandelingen in de pauze. Ook hebben alle bedrijven samen veel meer slagkracht om vacatures grootschalig te promoten. Vooral dit laatste is in tijden met een krappe arbeidsmarkt een groot pluspunt. Of denk aan het gezamenlijk inkopen van hr-services zoals opleidingen. SILS is inmiddels een actieve deelnemer om dit originele hr-concept van de grond te krijgen. Goed nieuws is dat de gemeente Apeldoorn dit hr-initiatief steunt en helpt begeleiden.

Werken aan een nieuwe vacaturesite

Tot slot meld ik u dat we naast onze officiële SILS-site ook werken aan een gloednieuwe ‘werken bij SILS’ site. Met foto’s, filmpjes en persoonlijke verhalen van medewerkers hopen we het maximaal aantrekkelijk te maken voor mensen om bij SILS te solliciteren.

Werken bij SILS? We bieden meer mogelijkheden dan ooit!

 

Petra Hofs