Nieuws

SILS betrekt nieuw warehouse in Amsterdam

17 augustus 2021

In juni 2019 is de uitbreiding van ons Logistic Center in Apeldoorn opgeleverd. Dit betrof een hoogbouw magazijn, expeditie- en kantoorruimte van in totaal bijna 9.500 m2. Dit resulteert in een extra opslagcapaciteit van ruim 15.000 palletplaatsen waarmee we in ons warehouse in Apeldoorn in het totaal zo’n 25.000 pallets kunnen opslaan.

Inmiddels is er veel veranderd in de (logistieke) wereld om ons heen. Met corona en de Brexit als “behoorlijke” game changers, om er maar een paar te noemen. Ondanks corona en alle uitdagingen die dit met zich mee heeft gebracht zijn we met SILS behoorlijk door gegroeid. Op al onze drie kernactiviteiten Cargo, Logistics & Customs. Met gelukkig het merendeel van onze bestaande klanten, maar ook met een aantal mooie nieuwe klanten. Dit heeft ertoe geleid dat we sinds begin dit jaar serieus zijn gaan nadenken over onze huidige en toekomstige behoefte aan opslag capaciteit. Een ding is zeker: opnieuw uitbreiden in Apeldoorn is niet meer mogelijk. Als we onze capaciteit willen uitbreiden zullen we dus moeten uitwijken naar een tweede vestiging. Een serieuze “next step”!

Behoefte aan opslagcapaciteit

We signaleren een blijvende vraag naar opslagruimte, en een (om verschillende redenen) beperkter aanbod. Een ding stond begin dit jaar vast: als we de groei van onze huidige klanten willen kunnen blijven faciliteren zullen we tijdig moeten zoeken naar extra warehouse capaciteit!

SILS Amsterdam is een feit!

Voor de korte & middellange termijn hebben we na een uitgebreide zoektocht inmiddels een tweede warehouse in gebruik genomen in Amsterdam. Dit geeft ons een extra capaciteit van uiteindelijk nog eens 10.000 palletplaatsen, waardoor onze totale opslagcapaciteit inmiddels uitkomt op zo’n 35.000 pallets. Inmiddels bedienen we vanuit deze tweede locatie een van onze grotere opdrachtgevers. De overige extra capaciteit kunnen we vooral gebruiken voor nieuwe nationale en internationale klanten.

We zijn hiermee meer dan klaar voor verdere groei. Ons team van enthousiaste professionals is er klaar voor! Dus, als u op zoek bent naar een professionele dienstverlener, of wellicht puur naar (tijdelijke) opslag, dan zijn wij u graag ten dienst!

 

Willem-Jan Cramer